Domaine Peirière Chardonnay*

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Peirière Viognier*

Paul Sapin

Paul Sapin is een specialist in het selecteren en bottelen van eigentijdse wijnen voor een breed publiek met een grote flexibiliteit in verpakkingen en formaten (glas, multilayer pet (mlp), pouch).

Paul Sapin ging in 1889 van start als specialist in de Beaujolais. Het bedrijf heeft zich vervolgens voortdurend aangepast aan de vraag uit de markt en via een ruim aanbod aantrekkelijke wijnen uit de Languedoc worden nu wijnen geselecteerd in de hele wereld. Primair wordt gekeken naar de nieuwe wijndrinkers die niet malen om traditie, maar gewoon een lekker glas zonder poespas willen drinken. Sapin produceert voor deze doelgroep toegankelijke, fruitige wijnen. Specialist is het bedrijf in het afvullen van afwijkende (kleine) flesformaten (0,10 – 0,187 – 0,25 – 0,375) en moderne andere verpakkingen zoals flessen van andere materialen dan glas en Pouch.


Website Paul Sapin

Bekijk Paul Sapin

Domaine Peirière Chardonnay*

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Heldere bleekgele Chardonnay. Verfrissend en exotisch fruitig in de geur. De wijn is soepel, elegant en heeft frisse zuren.

Spijs & moment
Deze Chardonnay is niet op eikenhout gerijpt. Het fruit speelt dus de hoofdrol, waardoor het een wijn is die je heel goed op zichzelf kunt drinken. Alternatieven zijn bij een lichte lunch of zomers avondeten. Genieten bij een frisse maaltijdsalade met makreel, lichte kipgerechten of koude asperges met citroenmayonaise.

Past goed bij: maaltijdsalades, pastasalades, kip

Korte omschrijving

Elegante witte wijn met exotisch fruit

Product specificaties

Artikelnummer 3933
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 13
EAN doos 3552655003228
EAN fles 3552650212922