Domaine Peirière Grenache rosé*

Rose | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Peirière Viognier*

Paul Sapin

Paul Sapin is een specialist in het selecteren en bottelen van eigentijdse wijnen voor een breed publiek met een grote flexibiliteit in verpakkingen en formaten (glas, multilayer pet (mlp), pouch).

Paul Sapin ging in 1889 van start als specialist in de Beaujolais. Het bedrijf heeft zich vervolgens voortdurend aangepast aan de vraag uit de markt en via een ruim aanbod aantrekkelijke wijnen uit de Languedoc worden nu wijnen geselecteerd in de hele wereld. Primair wordt gekeken naar de nieuwe wijndrinkers die niet malen om traditie, maar gewoon een lekker glas zonder poespas willen drinken. Sapin produceert voor deze doelgroep toegankelijke, fruitige wijnen. Specialist is het bedrijf in het afvullen van afwijkende (kleine) flesformaten (0,10 – 0,187 – 0,25 – 0,375) en moderne andere verpakkingen zoals flessen van andere materialen dan glas en Pouch.


Website Paul Sapin

Bekijk Paul Sapin

Domaine Peirière Grenache rosé*

Rose | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Deze Grenache rosé heeft een elegante, licht zalmroze kleur. Heerlijk dartel klein rood fruit in de geur, aangevuld met een subtiele kruidigheid. De wijn smaakt vol, fruitig en geeft een verfrissende indruk.

Spijs & moment
Enerzijds vol, anderzijds fris. Daarmee is deze rosé zowel met als zonder eten goed te schenken. Op zijn Frans, bij een uitgebreide zondagmiddaglunch met bijvoorbeeld zalm rillettes, pan bagnat (sandwich met tonijn en olijven), salade Niçoise, een salade met kip en Roquefort of een fruits de mer plateau. Als aperitief met wat olijven of een toastje met geitenkaas of krabsalade. Later op de avond bij een lichte maaltijd, zoals pastasalade met tonijn of een wrap met kip en frisse groenten.

Past goed bij: maaltijdsalade, fruits de mer, tonijn, lichte kipgerechten

Korte omschrijving

Plezierige rosé, vol van smaak

Product specificaties

Artikelnummer 3939
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Grenache
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3552655008452
EAN fles 3552650717823