Electum red (5 liter - BIB)

Rood | Spanje | 5 L | N.v.t. | Doos 3 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Electum red (5 liter - BIB)

Jesús del Perdón

Coöperatie Jésus del Perdón is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

De coöperatie Jésus del Perdón in Manzanares (175 km ten zuiden van Madrid) werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.

Website Cooperativa Jesus del Perdon

Bekijk Jesús del Perdón

Electum red (5 liter - BIB)

Rood | Spanje | 5 L | N.v.t. | Doos 3 stuks

Over de wijn

Helder rood van kleur met een paarse kersen gloed. In de geur zijn het bramen en bosbessen die sterk naar voren komen. De smaak is soepel maar wel met een goede tannine structuur. Een plezierige wijn als aperitief of als begeleider van lichte gerechten.

Korte omschrijving

Fruitige rode huiswijn uit Spanje.

Product specificaties

Artikelnummer 26103
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek La Mancha
Appellatie Vino de Mesa
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 5
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 38412419000510
EAN fles 8412419000519