Esporão Monte Velho Reserva red

Rood | Portugal | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Esporão

Esporão

Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.

De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.


Website Herdade do Esporão

Bekijk Esporão

Esporão Monte Velho Reserva red

Rood | Portugal | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Na 30 jaar lanceerde Esporão een nieuwe wijn in de serie van Monte Velho, ‘Made slowly in Portugal’. Na een geweldige oogst en veel geduld zijn ze nu ook erg trots op de Monte Velho Reserva. En terecht! Rijke aroma's, een soepele smaak en een uitstekende gastronomische inslag. Gemaakt met de traditionele druiven uit de hele regio Alentejo. Duurzame praktijken, die het gebruik van pesticiden en herbiciden uitsluiten, zijn cruciaal voor de bodemkwaliteit en vruchtbaarheid hier. De Reserva heeft intense tonen van wilde vruchten en zwarte pruimen, aangevuld met zoete specerijen en een geroosterde afdronk door de rijping in eikenhout. Met een intense en evenwichtige smaak, waarin zwart gekonfijt fruit de boventoon voert. Aantrekkelijk volume en lange, aanhoudende afdronk. Wordt snel een favoriet van de wijnliefhebbers.

Spijs & moment

Heerlijk voor bij een zomerse barbecue met honey glazed ribs, pulled pork. Gaat ook prima bij een Oosterse Jackfruit Rendang! De Portugese zomer in het glas.

Korte omschrijving

Monte Velho rood nu ook als Reserva. Het beste materiaal, duurzaam verbouwd en in eikenhout gerijpt. Donker rood gekonfijt fruit, kaneel, nootmuskaat en wat geroosterdheid. Weldadig, intens en zwoel.

Product specificaties

Artikelnummer 44707
Kleur Rood
Type Stil
Land Portugal
Streek Alentejano
Appellatie Alentejo
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Aragonez (Tempranillo), Trincadeira, Touriga Nacional en Syrah
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 65601989007027
EAN fles 5601989007025