Feudo Arancio Hekate Passito

Wit | Italië | 0.375 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Feudo Arancio Hekate Passito

Feudo Arancio

De wijngaarden van Feudo Arancio liggen aan de zuidelijke kust van het zonovergoten Sicilië, in Sambuca di Sicilia en Acate. Het maakt onderdeel uit van een van de grootste, meest toonaangevende wijnbedrijven van Italië: Mezzacorona. De naam Feudo Arancio is afgeleid van het nabij gelegen meer ‘Lago Arancio’. In 2001 werd het door Mezzacorona aangekocht in zeer verwaarloosde staat. De wijngaarden werden gerooid en de winery gesloopt. Kosten nog moeite zijn gespaard om een nieuwe, moderne winery te bouwen en nieuwe wijngaarden aan te leggen, compleet met irrigatiesysteem. De winery is ontworpen als hommage aan Siciliaanse tradities, met groot respect voor de omgeving en de natuur. Duurzaamheid heeft alle aandacht: van zonnepanelen tot reductie in het gebruik van chemische middelen en met focus op recycling. De wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië; de zon, de zee en de natuur.

Bekijk Feudo Arancio

Feudo Arancio Hekate Passito

Wit | Italië | 0.375 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Godin van spreuken en geesten Hekate en haar drievoudige identiteit staan symbool voor deze Passito uit Sicilië. Op het etiket verschijnt Hekate met drie gezichten die representatief zijn voor de drie levensfases van het leven alsook de wijn. In de eerste fase worden aromatische druiven geselecteerd (Viognier, Chardonnay, Sauvignon, Semillon). Zij geven leven aan een droge wijn met een hoog alcoholgehalte (16% alcohol) welke de "basiswijn" is. Daarna wordt de Moscato di Alessandria geoogst en gedroogd, allemaal natuurlijk en zonder haast, onder de warme Siciliaanse zon. Zodra het drogen (appassimento) gereed is, worden de trossen drie tot vijf dagen ondergedompeld in de basiswijn en geven al hun aromatische karakter af. In de laatste fase worden de trossen geperst. En het sap onvergist toegevoegd. Voor veel zoetheid en tegelijkertijd voor meer complexiteit. De wijn “haar” kleur is diep goudgeel met amberkleurige tinten. Heerlijk aroma's van jasmijn en abrikoos, mango en papaja. Honingachtige warmte. Mooie rijke en volle structuur met een uitgesproken fruitige smaak en een frisse Citrus afdronk.

Spijs & moment

Het is een echte dessert- en meditatiewijn, het best geserveerd tussen 10-12 °C met gebakken desserts als bijvoorbeeld een bread and butter pudding, amandel koekjes. Ook een goede combi met tropisch fruit, en intrigerend bij een iets hogere temperatuur (12-14 °C) met half gerijpte kazen. Blauwschimmel kazen kan die prima aan.

Korte omschrijving

Passito uit Siciliƫ. Droge wijn geblend met het ultra zoete sap van ingedroogde Muskaatdruiven zorgen voor een weelderige en zoete dessert wijn die afsluit met een spannend zuurtje en veel frisheid.

Product specificaties

Artikelnummer 28630
Kleur Wit
Type Stil
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie IGT Terre Siciliane
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Assemblage Viognier, Chardonnay, Sauvignon, Semillon en Moscato
Alcohol percentage 12
EAN doos 8032601681892