Haltinger Grauburgunder

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Haltinger Grauburgunder

Haltinger Winzer

De natuurlijke teelt van de wijngaarden en een verfijnde wijnbereiding ten gunste van expressieve wijnen vereist tijd, geduld en soms een beetje moed. De wijnboeren van Haltingen zien dit graag als een stimulans om druiven van hoge kwaliteit te produceren. In 2009 hebben ze zichzelf als coöperatie en hun wijnen volledig opnieuw gedefinieerd om de kwaliteit van de wijngaarden, de kelder en daarmee ook de flessen te verbeteren. Sindsdien staan ze onder leiding van de competente oenoloog Markus Büching en zijn gefocust op duurzame wijnbouw en langzame rijping. Zo ontstonden expressieve en droge Haltinger-wijnen met veel fruit en frisheid, die ook nog eens goed bij veel gerechten passen. Geleidelijk maar zeker worden de ambitieuze doelen bereikt.  Tegenwoordig produceren de 110 wijnboeren uit Haltingen in Markgräflerland in Baden (net boven Basel) een groot aantal verschillende wijnen in verschillende variëteiten op ca. 50 hectare wijngaarden, waarvan een deel ook biologisch wordt verbouwd. De wijnen overtuigen steeds vaker de neuzen van de vakjury's. Niet voor niets hebben de wijnboeren van Haltingen de afgelopen jaren talloze onderscheidingen ontvangen. Met de consistentie in de wijngaard en de knowhow van de ervaren keldermeester ontwikkelen de wijnen op de zonovergoten locatie in het drielandenpunt van Duitsland steeds meer een eigen persoonlijk profiel.

De belangrijkste druivenrassen van de Haltinger-wijnmaker zijn Gutedel (Chasselas in het Frans) en Pinot Noir. Men teelt ook op kleinere schaal Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer.

Website: Haltinger Winzer

Bekijk Haltinger Winzer

Haltinger Grauburgunder

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De 110 Haltinger-wijnboeren produceren samen een verscheidenheid aan wijnen met verschillende smaken en stijlen op ca. 42 hectare wijngaarden. De Haltinger Grauburgunder behoort tot de premium-range wijnen in hun portfolio. Een erg mooie Pinot Gris uit het zuidelijke Baden. Hij ruikt verfrissend en vriendelijk naar steenfruit en een duidelijke hint van honing. In de mond proef je vers, sappig fruit zoals abrikozen, peer en mirabelpruimpje. Bovendien heeft het een aantrekkelijke, kenmerkende mineraliteit met een lage zuurgraad. Daardoor komt de wijn ook prettig romig over. Ook de finish weet te overtuigen. Klasse Pinot Gris uit Baden.

Spijs & moment

De wijn kan uiteraard als aperitief en daarna worden door geschonken. Het uitgesproken karakter maakt deze wijn bijzonder geschikt als eet-wijn. Uitstekend bij een lichte huisgemaakte paté of bijvoorbeeld een Flammenkuchen van net over de grens met Frankrijk.

Korte omschrijving

Uitstekende Duitse Pinot Gris uit Baden, mineraliger en frisser dan zijn Franse broertje. Blijft toch lekker weelderig.

Product specificaties

Artikelnummer 22300
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Gris
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Baden
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4015325701262
EAN fles 4015325701217