Haltinger Stiege Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Haltinger Grauburgunder

Haltinger Winzer

De natuurlijke teelt van de wijngaarden en een verfijnde wijnbereiding ten gunste van expressieve wijnen vereist tijd, geduld en soms een beetje moed. De wijnboeren van Haltingen zien dit graag als een stimulans om druiven van hoge kwaliteit te produceren. In 2009 hebben ze zichzelf als coöperatie en hun wijnen volledig opnieuw gedefinieerd om de kwaliteit van de wijngaarden, de kelder en daarmee ook de flessen te verbeteren. Sindsdien staan ze onder leiding van de competente oenoloog Markus Büching en zijn gefocust op duurzame wijnbouw en langzame rijping. Zo ontstonden expressieve en droge Haltinger-wijnen met veel fruit en frisheid, die ook nog eens goed bij veel gerechten passen. Geleidelijk maar zeker worden de ambitieuze doelen bereikt.  Tegenwoordig produceren de 110 wijnboeren uit Haltingen in Markgräflerland in Baden (net boven Basel) een groot aantal verschillende wijnen in verschillende variëteiten op ca. 50 hectare wijngaarden, waarvan een deel ook biologisch wordt verbouwd. De wijnen overtuigen steeds vaker de neuzen van de vakjury's. Niet voor niets hebben de wijnboeren van Haltingen de afgelopen jaren talloze onderscheidingen ontvangen. Met de consistentie in de wijngaard en de knowhow van de ervaren keldermeester ontwikkelen de wijnen op de zonovergoten locatie in het drielandenpunt van Duitsland steeds meer een eigen persoonlijk profiel.

De belangrijkste druivenrassen van de Haltinger-wijnmaker zijn Gutedel (Chasselas in het Frans) en Pinot Noir. Men teelt ook op kleinere schaal Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer.

Website: Haltinger Winzer

Bekijk Haltinger Winzer

Haltinger Stiege Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In het wat warmere Baden worden de druiven vaak rijper dan de Pinot Noir uit het Franse Bourgogne. Veel zonne-uren zorgen hiervoor. De regen en bijbehorend wolkendek wordt vaak door de Franse Vogezen tegengehouden. Hierdoor dus prachtig rijpe aroma's van bramen met subtiele aroma's van kersen. Zwoele aanzet. Expressief donker fruit. In de smaak afsluitend met een lange afdronk en een fijne lichte tanninestructuur. Prima om iets gekoeld te drinken voor wat meer fraîcheur en fruit.

Spijs en moment

Heerlijk met wat lokale vleeswaren, zo bij de borrel. Uitstekend te combineren met gevogelte als parelhoen of fazant uit de oven. Het aardse aspect van de Pinot Noir gaat bijvoorbeeld ook goed samen met gekookte rode bietjes.

Korte omschrijving

Heerlijke, op het fruit gemaakte Spätburgunder. Elegant, lichtvoetig en niet vermoeiend. Prachtig voor bij wat lichtere vleesgerechten.

Product specificaties

Artikelnummer 22304
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Baden
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 4015325801269
EAN fles 4015325801214