Haltinger Weissburgunder

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Haltinger Grauburgunder

Haltinger Winzer

De natuurlijke teelt van de wijngaarden en een verfijnde wijnbereiding ten gunste van expressieve wijnen vereist tijd, geduld en soms een beetje moed. De wijnboeren van Haltingen zien dit graag als een stimulans om druiven van hoge kwaliteit te produceren. In 2009 hebben ze zichzelf als coöperatie en hun wijnen volledig opnieuw gedefinieerd om de kwaliteit van de wijngaarden, de kelder en daarmee ook de flessen te verbeteren. Sindsdien staan ze onder leiding van de competente oenoloog Markus Büching en zijn gefocust op duurzame wijnbouw en langzame rijping. Zo ontstonden expressieve en droge Haltinger-wijnen met veel fruit en frisheid, die ook nog eens goed bij veel gerechten passen. Geleidelijk maar zeker worden de ambitieuze doelen bereikt.  Tegenwoordig produceren de 110 wijnboeren uit Haltingen in Markgräflerland in Baden (net boven Basel) een groot aantal verschillende wijnen in verschillende variëteiten op ca. 50 hectare wijngaarden, waarvan een deel ook biologisch wordt verbouwd. De wijnen overtuigen steeds vaker de neuzen van de vakjury's. Niet voor niets hebben de wijnboeren van Haltingen de afgelopen jaren talloze onderscheidingen ontvangen. Met de consistentie in de wijngaard en de knowhow van de ervaren keldermeester ontwikkelen de wijnen op de zonovergoten locatie in het drielandenpunt van Duitsland steeds meer een eigen persoonlijk profiel.

De belangrijkste druivenrassen van de Haltinger-wijnmaker zijn Gutedel (Chasselas in het Frans) en Pinot Noir. Men teelt ook op kleinere schaal Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer.

Website: Haltinger Winzer

Bekijk Haltinger Winzer

Haltinger Weissburgunder

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Waar de Franse Pinot Blanc een beetje allemansvriend speelt, toont deze uit Baden duidelijk meer karakter. Zijn mirabellen en nootachtige impressies karakteriseren deze Pinot Blanc en begeleiden het rijpe fruit in de mond, dat doet denken aan meloen en ananas met een beetje frisse yoghurt. Een duidelijk statement van de 110-Haltinger wijnboeren die samen zorgen voor een uitstekend aanbod wijnen uit deze unieke Duitse regio. Klasse voor een mooie prijs.

Spijs en moment

De Pinot Blanc van Haltinger is een prima wijn voor bij de borrel. Daarna gewoon doordrinken bij het “salatbuffet” want hij gaat ook prima bij rauwkost. Een gepocheerd forelfilet slaat ie ook niet af.

Korte omschrijving

Pinot Blanc heet hier in Baden Weissburgunder. Veel sap met geel fruit en ook wat notigs in de neus. Heerlijke doordrinker voor alle seizoenen.

Product specificaties

Artikelnummer 22302
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Blanc
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Baden
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 4015325501169
EAN fles 4015325501114