Kaiken Nude rosé

Rose | Argentinië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kaiken

Kaiken

Kaiken is de Argentijnse tak van het Chileense wijnbedrijf Montes. Zij maken vooral rode wijn waarbij de Malbecs krachtig zijn, maar geraffineerder dan de meeste Malbecs uit Argentinië.

Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileens wijnproducent Aurelio Montes opgericht. Zij hebben drie wijngaarden in Mendoza en één in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. Er komen wijngaarden voor in pergolavorm, met draadgeleiding en als gobelet (vrijstaande struik). Er zitten wel kleine verschillen in de bodems, maar de basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes. Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt. De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd gekocht. Het bedrijf in Argentinië wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, dus zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.


Website Kaiken

Bekijk Kaiken

Kaiken Nude rosé

Rose | Argentinië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

The Kaiken Nude is gemaakt van 90% Grenache en 10% Cabernet Sauvignon. Hij is nou eens niet afkomstig uit Zuid Frankrijk maar juist uit Mendoza, Argentinië. Het is een frisse, intense rosé die heerlijke aroma’s levert van vers rood fruit zoals frambozen, aardbeien en granaatappels. In de neus heeft het hints van mediterrane kruiden, met tonen van tijm, oranjebloesem, roze peper, aardbeien en roze grapefruit. Het mondgevoel is soepel, met een frisse zuurgraad en een medium body die deze rosé een vol, romig gevoel en een aanhoudende en heerlijke afdronk geeft. Nude is een boeiende en verfijnde rosé die is ontworpen om ondanks zijn uitgeklede uiterlijk, niet onopgemerkt te blijven.

Spijs & moment

Kijk..... rosé kan altijd gedronken worden, das logisch toch? Maar hij is nog lekkerder samen met een garnalencocktail, lichte vishapjes, en een licht kaasje zoals brie of zo'n geitenkaasje in de tijm gerold.

Korte omschrijving

Liever naakt dan namaak met deze Nude rosé! Heerlijk verfrissend, Vers rood fruit zoals frambozen, aardbeien en granaatappels. Wat mediterrane kruiden, met tonen van tijm, oranjebloesem, roze peper, aardbeien en roze grapefruit.

Product specificaties

Artikelnummer P29087
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage 90% Grenache en 10% Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 17804303002972
EAN fles 7804303002975