Kellermeister Privat Blauer Zweigelt

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kellermeister Privat Kremser Goldberg Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Kellermeister Privat Blauer Zweigelt

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Blauer Zweigelt.. De crossover van de St. Laurent en Blaufrankisch. Hier door “den Herr Kellermeister” zelf geselecteerde cuvée. Licht in de alcohol, robijnrood van kleur en aromatisch een fijne in-én doordrinker. Knapperige en licht zure morellenkers, wilde viooltjes en speculaaskruiden. Je zou het zelfs kunnen verwarren met een Pinot Noir of een Gamay, maar dan nog fruitiger. Dit is je nieuwe zomerrood.

Spijs & moment

Eerste keus bij ham, worstjes, koude charcuterie. Natuurlijk ook met half-harde en harde kaas. Vrolijk Oostenrijks rood met heldere zuren en fruit dat perfect is voor op veranda, bij het zwembad en voor bij dat late zomerfeestje. Jong drinken, dan is hij op zijn lekkerst.

Korte omschrijving

Licht rood uit Oostenrijk. Fris-zure morellenkers, wilde viooltjes en speculaaskruiden. Even in de koelkast, dan is ie het lekkerst. Zomerrood bij uitstek.

Product specificaties

Artikelnummer 24997
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 9005511181973
EAN fles 9005511081976