Kellermeister Privat Kremser Goldberg Grüner Veltliner

Wit | 0.75 L | 2022 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kellermeister Privat Kremser Goldberg Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Kellermeister Privat Kremser Goldberg Grüner Veltliner

Wit | 0.75 L | 2022 | Oostenrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een complexe Grüner Veltliner met een sprankelende geelgroene kleur. Klassiek van geur met een fruitige frisheid en een fijne kruidigheid. De levendige zuren en het kenmerkende pepertje geven de wijn pit. Een zeer karakteristieke Grüner Veltliner van een lössbodem.

Spijs & moment
Grüner Veltliner is niet alleen ideaal voor allerlei verschillende momenten, hij is ook een kameleon als het om eten gaat. De wijn is lekker bij uiteenlopende gerechten: van kip, kalfsvlees of konijn, tot vis, varkensvlees en allerlei vegetarische gerechten. Je mag kiezen!

Past goed bij: Wiener schnitzel, gegrilde kip, groentequiche, linzensalade, couscous

Korte omschrijving

Complexe GrĂ¼ner Veltliner met levendige zuren en het typische pepertje

Overige informatie

Falstaff - 91 punten (2021)
James Suckling - 91 punten (2020)
'Plenty of white peach and citrus on the nose leads you into this juicy and crisp gruner veltliner with a lot of personality and very good balance for the difficult vintage."

Product specificaties

Artikelnummer 24925
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 9005511171578
EAN fles 9005511071571