Kellermeister Reserve Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kellermeister Privat Kremser Goldberg Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Kellermeister Reserve Grüner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Winzer Krems... Tegenwoordig één van de meest bekende Oostenrijkse wijncoöperaties. Hier komt ook een authentieke klassieke Grüner Veltliner vandaan. Oostenrijks Trots. En met recht. Deze Reserve is net een tikkie beter door de extra strenge selectie van de druiven. Allen het beste is goed genoeg. Fruitige en kruidige Grüner Veltliner met fijne, geurige peper en veel fruit zoals een sappige mango, peer en kruisbes. Een zachte structuur met minerale tonen, vol en rijk aan extracten; zeer goed uitgebalanceerd met een mooi zoet-zuur eindspel. Lange afdronk. Geen haast met opdrinken, want kan gerust een paar jaar mee.

Spijs & moment

Grüner Veltliner voegt zich altijd zo goed. Vis, vlees, jaja de Wiener Schnitzel is natuurlijk een inkoppertje maar ook fantastisch bij wijn-technische moeilijke gerechten zoals pittig Thais en Vietnamees. Zeer goed Bewaarpotentieel van 5-10 jaar.

Korte omschrijving

Klassiek uit Oostenrijk. Zachte wijn met veel mango, peer, en kruisbes. Zoet en zuur in de afdronk. Allemansvriend in de goede zins des woord. Gaat bij veel soorten gerechten. Voegt zich makkelijk.

Product specificaties

Artikelnummer 24995
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 9005511135372
EAN fles 9005511035375