Kleine Oranjerie Cabernet Franc/Malbec

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kleine Oranjerie Chenin Blanc

Wildeberg

Wildeberg heeft zijn naam te danken aan de wilde natuur die op deze berg aanwezig is. Het is een wild stuk ongetemde berg waarop de wijnboerderij staat. Natuurlijke schoonheid en ruig terrein maken het tot een uitdagend, maar tegelijk enorm lonend om hier wijn te maken. Het feit dat slechts 10% van het landgoed zelf kan worden geplant, onderstreept het bijzondere karakter van deze plek. Bij Boutinot begrijpen ze dat de natuur is om te respecteren en mee samen te werken. De klimatologische eigenschappen, de bodemkunde en de topografie bepalen welke druivenrassen men op dit land verbouwd. 

De Wildeberg-wijnen drukken het meest fascinerende fruit uit de Franschhoek-vallei uit. Wildeberg, een kleine boerderij en wijnmakerij in Franschhoek, is het meest recente project van Boutinot. Het fruit voor de Wildeberg-wijnen komt alleen uit de Franschhoek-vallei, met de hand geoogst, natuurlijk gefermenteerd en zorgvuldig gerijpt op de boerderij. Wildeberg voelt misschien nog als een fris en jong wijnhuis, maar het succes liet niet lang op zich wachten: Na in de beoordeling van 590 wijnen, heeft website Winemag Wildeberg uitgeroepen tot Winery of the Year 2022. 

JD Rossouw, de wijnmaker bij Wildeberg, zei: 'We zijn verheugd met deze fantastische erkenning voor ons wijnbereidingsteam, evenals voor alle geweldige wijngaardpartners die dit elk jaar mogelijk maken. Zonder hun harde werk en aandacht voor detail, zouden we gewoon een zoveelste fles aan tafel zijn.' JD Rossouw werd in 2017 aangesteld als wijnmaker en oogstte slechts 50 ton fruit in die eerste vintage. Terwijl het volgende jaar 10 hectare Chardonnay, Semillon, Petite Sirah en Syrah werden aangeplant, is het nu zover dat de wijngaarden oud genoeg zijn om hem en zijn team de zuiverheid en het karakter te geven die de kenmerken zijn van Wildeberg-wijn.

Website Wildeberg

Bekijk Wildeberg

Kleine Oranjerie Cabernet Franc/Malbec

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Blend van 2/3 Cabernet franc en 1/3 Malbec. Hele tros vinificatie met wilde gisten zelfs zonder enige kneuzing. Een langzame extractie, nauwelijks filtratie op het eind. Dit resulteert allemaal in een frisse en levendige neus van gekneusd rood fruit, hints van aalbes en wilde pruimen samen met wat kruidnagel en steranijs. Zacht en rijk van smaak met rijp zwart fruit, wat hartigheid en subtiele, houttonen ondersteund door sappige zuren. Het rijke fruit wordt gecompenseerd door fijne tannines en een lange afdronk.

Spijs & moment

Ideaal voor bij wat gegrild vlees, vooral lamsvlees en gekruide vleesgerechten. Heeft een bewaarpotentieel van meerdere jaren. Nu eigenlijk op zijn lekkerst (volgens ons) maar u hoeft zeker geen haast te maken.

Korte omschrijving

Blend van Cabernet Franc en Malbec. Cabernet Franc, bijrol in de Bordeaux maar hier duidelijk het heft in handen. Veel Rood fruit, wat oosterse kruiden, tikje hout en veel sap. Gespierd glas met duidelijk pit.

Product specificaties

Artikelnummer 31139
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Franc en Malbec
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009881241374
EAN fles 6009881241377