Kleine Oranjerie Chenin Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kleine Oranjerie Chenin Blanc

Wildeberg

Wildeberg heeft zijn naam te danken aan de wilde natuur die op deze berg aanwezig is. Het is een wild stuk ongetemde berg waarop de wijnboerderij staat. Natuurlijke schoonheid en ruig terrein maken het tot een uitdagend, maar tegelijk enorm lonend om hier wijn te maken. Het feit dat slechts 10% van het landgoed zelf kan worden geplant, onderstreept het bijzondere karakter van deze plek. Bij Boutinot begrijpen ze dat de natuur is om te respecteren en mee samen te werken. De klimatologische eigenschappen, de bodemkunde en de topografie bepalen welke druivenrassen men op dit land verbouwd. 

De Wildeberg-wijnen drukken het meest fascinerende fruit uit de Franschhoek-vallei uit. Wildeberg, een kleine boerderij en wijnmakerij in Franschhoek, is het meest recente project van Boutinot. Het fruit voor de Wildeberg-wijnen komt alleen uit de Franschhoek-vallei, met de hand geoogst, natuurlijk gefermenteerd en zorgvuldig gerijpt op de boerderij. Wildeberg voelt misschien nog als een fris en jong wijnhuis, maar het succes liet niet lang op zich wachten: Na in de beoordeling van 590 wijnen, heeft website Winemag Wildeberg uitgeroepen tot Winery of the Year 2022. 

JD Rossouw, de wijnmaker bij Wildeberg, zei: 'We zijn verheugd met deze fantastische erkenning voor ons wijnbereidingsteam, evenals voor alle geweldige wijngaardpartners die dit elk jaar mogelijk maken. Zonder hun harde werk en aandacht voor detail, zouden we gewoon een zoveelste fles aan tafel zijn.' JD Rossouw werd in 2017 aangesteld als wijnmaker en oogstte slechts 50 ton fruit in die eerste vintage. Terwijl het volgende jaar 10 hectare Chardonnay, Semillon, Petite Sirah en Syrah werden aangeplant, is het nu zover dat de wijngaarden oud genoeg zijn om hem en zijn team de zuiverheid en het karakter te geven die de kenmerken zijn van Wildeberg-wijn.

Website Wildeberg

Bekijk Wildeberg

Kleine Oranjerie Chenin Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Heerlijke instap Chenin Blanc van Louis Boutinot's Wildeberg uit Zuid-Afrika. Het prachtig etiket belooft al veel. Volledig op roestvrijstaal opgevoed geeft ie appels, citroenen, ananas en bloedsinaasappel. Ietsjes ziltigheid.  Medium tot full-bodied door zijn rijping van 9 maanden op zijn lie. Een geweldige ervaring om als aperitief te drinken. Mooie introductie tot een Zuid-Afrikaanse Chenin blanc wijn.

Spijs & moment

Goed te combineren met diverse gerechten, juist uitstekend bij gepocheerde oesters, gegrilde vis met sinaasappelboter. Ook lekker bij Peking duck. Natuurlijk zeer geschikt als zomers aperitief.

Korte omschrijving

Verfijnde Chenin Blanc. Citrusbloesem als in de Oranjerie aanwezig. Duidelijk Zuid Afrikaanse signatuur.

Product specificaties

Artikelnummer 31135
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 16009881241336
EAN fles 6009881241339