Kleine Oranjerie Shiraz

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kleine Oranjerie Chenin Blanc

Wildeberg

Wildeberg heeft zijn naam te danken aan de wilde natuur die op deze berg aanwezig is. Het is een wild stuk ongetemde berg waarop de wijnboerderij staat. Natuurlijke schoonheid en ruig terrein maken het tot een uitdagend, maar tegelijk enorm lonend om hier wijn te maken. Het feit dat slechts 10% van het landgoed zelf kan worden geplant, onderstreept het bijzondere karakter van deze plek. Bij Boutinot begrijpen ze dat de natuur is om te respecteren en mee samen te werken. De klimatologische eigenschappen, de bodemkunde en de topografie bepalen welke druivenrassen men op dit land verbouwd. 

De Wildeberg-wijnen drukken het meest fascinerende fruit uit de Franschhoek-vallei uit. Wildeberg, een kleine boerderij en wijnmakerij in Franschhoek, is het meest recente project van Boutinot. Het fruit voor de Wildeberg-wijnen komt alleen uit de Franschhoek-vallei, met de hand geoogst, natuurlijk gefermenteerd en zorgvuldig gerijpt op de boerderij. Wildeberg voelt misschien nog als een fris en jong wijnhuis, maar het succes liet niet lang op zich wachten: Na in de beoordeling van 590 wijnen, heeft website Winemag Wildeberg uitgeroepen tot Winery of the Year 2022. 

JD Rossouw, de wijnmaker bij Wildeberg, zei: 'We zijn verheugd met deze fantastische erkenning voor ons wijnbereidingsteam, evenals voor alle geweldige wijngaardpartners die dit elk jaar mogelijk maken. Zonder hun harde werk en aandacht voor detail, zouden we gewoon een zoveelste fles aan tafel zijn.' JD Rossouw werd in 2017 aangesteld als wijnmaker en oogstte slechts 50 ton fruit in die eerste vintage. Terwijl het volgende jaar 10 hectare Chardonnay, Semillon, Petite Sirah en Syrah werden aangeplant, is het nu zover dat de wijngaarden oud genoeg zijn om hem en zijn team de zuiverheid en het karakter te geven die de kenmerken zijn van Wildeberg-wijn.

Website Wildeberg

Bekijk Wildeberg

Kleine Oranjerie Shiraz

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Kleine Oranjerie lijn van het Zuid-Afrikaanse huis Wildeberg vangt de grote diversiteit van de Kaap in uw glas. Het meeste fruit komt uit Paarl, maar een kleine hoeveelheid Franschhoek-druiven werden toegevoegd om wat meer pit te geven en maken duidelijk onderscheid. De 10% nieuw eikenhout geeft een mooie rondheid en zachtheid aan de Shiraz mee.  Al met al een zeer uitnodigende wijn. Een open neus met rijpe zwarte kersen, vanille en een vleugje kirsch. De smaak brengt ook weer dat zwart bosfruit als bramen ondersteund door rokerige tonen, gebraden vlees, pure chocolade specerijen als kruidnagel. Heerlijk frisse zuren in de afdronk zorgen voor spanning en een lekkere doordrinkbaarheid van deze Shiraz.

Korte omschrijving

Zalige Zuidafrikaanse Shiraz met zacht bosfruit, wat rokerigheid, en specerijen. Doordrinkbaar glas wat heerlijk combineert met gekruide vleesgerechten van de grill.

Product specificaties

Artikelnummer 31136
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Shiraz
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009881241343
EAN fles 6009881241346