Kremser Kreuzberg Riesling

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kellermeister Privat Kremser Goldberg Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Kremser Kreuzberg Riesling

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

  • 2023 International Wine Challenge - gouden medaille (2021)

Over de wijn

De Riesling voor deze wijn gedijt op steile primaire granieten rotsterrassen van de Kreuzberg. Het stijgingspercentage van meer dan 25% zorgt voor wel heel veel zonne-exposure. De wijn zelf is glanzend goudgeel, perziken en abrikozen; blijft uitgebreid en compact in de mond, fraaie zuren en veel mineraliteit . Elegant. Vol finesse en met een lange afdronk.  Een klassieker die alleen maar zinspeelt op zijn grote potentieel van meerdere decennia. Droomsap.

Spijs & moment

Zal in de komende twee of drie jaar mooi ontwikkelen; de volwassenheidshorizon ligt echter in het bereik van tientallen jaren. Een fantastische begeleider van gegrilde of gebakken vis, alsook in rauwe vorm zoals sushi en sashimi. Voor de Oostenrijk-gangers: Tafelspitz mit Kren van mierikswortel. Klassiek hierbij!! Niet te koud serveren. 11-13 °C.

Korte omschrijving

Absolute top "Steillage” Riesling. Goudgeel, veelzijdige fruitige noten van wijngaardperzik, delicate citrus en kruiden. Briljante zoet-zuur balans. Verrassend lichtvoetig vanwege zijn nog jeugdige kracht nu. Maar schijn bedriegt … Kelderwijn.

Overige informatie

International Wine Challenge - gouden medaille en 96 punten (2021)

Tasted by Andreas Larsson (best sommelier of the world) - 94 punten (2020)
“Bright light golden colour. Intense and pure with flinty notes, fresh peach, pineapple, ginger and floral notes. Great freshness and layers with a rather ample yet crisp texture, layers of exotic fruit and a very long salivating finish, pure and pristine.”

Product specificaties

Artikelnummer 24998
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 11 tot 13 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 9005511150771
EAN fles 9005511050774