Kremser Wachtberg Grüner Veltliner Kremstal Reserve

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Winzer Krems Classic Grüner Veltliner

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het 'supertrio' van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks 'nationale' Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.


Website Winzer Krems

Bekijk Winzer Krems

Kremser Wachtberg Grüner Veltliner Kremstal Reserve

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

  • Decanter World Wine Awards 2018 - Gouden medaille

Over de wijn

Een sierlijke kwaliteitswijn van Grüner Veltliner. Droog, krachtig en rijk van smaak. Met intens fruit van abrikoos, meloen, peren en citrus, aangevuld met een druppel honing en iets peper. Pittig, fruitig, mineralig en met elegante frisse zuren én een mooie lengte. Een waanzinnige Oostenrijkse wijn!

Spijs & moment
Het Oostenrijkse lievelingetje Grüner Veltliner kennen we vooral als terraswijn. Echter, deze Reserve is bovenal een geweldige lunch- en dinerwijn. Met zijn kracht en zuren kan hij van alles aan. Natuurlijk Oostenrijkse lekkernijen als kalte platte (koude vleesschotel) en Wiener Schnitzel. Maar ook Aziatische gerechten met pit en kruiden. Verder vis (heilbot, forel, zeebaars), vogel (kip, kalkoen) of vegetarisch (asperges, bonen, kool). Genoeg om te kiezen.

Past goed bij: kalfsvlees, gevogelte, vis, vegetarisch, Aziatisch

Korte omschrijving

Sierlijke topwijn uit Oostenrijk, droog, mineralig en rijk van smaak

Overige informatie

Wine Enthusiast - 94 punten (2019)

Product specificaties

Artikelnummer 24918
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Kremstal
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 11 tot 13 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 9005511135570
EAN fles 9005511035573