La Chablisienne Grand Cru Les Preuses

Wit | 0.75 L | 2007 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Chablisienne Saint-Bris

La Chablisienne

La Chablisienne toonaangevend in de Chablis. Met controle over meer dan 30% van de totale productie van Petit Chablis tot Grand Cru. Uitgeroepen tot beste cave cooperative van Frankrijk

La Chablisienne is niet alleen een van Frankrijks allerbeste coöperaties, het is ook hét visitekaartje voor de wijnen uit Chablis en omgeving. In 1996 werd dit door het gezaghebbende blad “La Revue des Vins de France” bevestigd door de uitverkiezing tot beste cave cooperative van Frankrijk. Het bedrijf is in zijn eentje goed voor ongeveer 30% van de totale productie en combineert dat met een gamma van onberispelijke kwaliteit, ongeacht of het nu om een eenvoudige Petit Chablis gaat of om een prestigieuze Grand Cru. Hoewel La Chablisienne vandaag de dag een van de meest succesvolle en toonaangevende bedrijven in heel Frankrijk is, werd het bedrijf uit pure armoede geboren, toen in 1923 een groep van 180 kleine boeren zich aaneensloot tot een coöperatie. In 1947 kwam een fusie met een andere coöperatie in Chablis tot stand. Vandaag de dag telt La Chablisienne 300 leden met 1130 hectare wijngaarden. Parels in de kroon zijn de zes Grands Crus, met daarnaast ook nog eens ruim 30 Premiers Crus. Vinificatie en opvoeding van de afzonderlijke wijnen gebeuren op maat, bijvoorbeeld waar het het gebruik van eikenhouten vaten betreft. Een en ander resulteert in klassieke Chablis met optimale expressie van terroirinvloeden.


Website La Chablisienne

Bekijk La Chablisienne

La Chablisienne Grand Cru Les Preuses

Wit | 0.75 L | 2007 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Evident Grand Cru: grootse Chablis met een goudgele kleur. Zeer complex van geur met rijke aroma’s van geroosterde nootjes, toast en wat aardse tonen die doen denken aan truffels. De smaak is verfijnd, rijk, met frisse zuren én een exceptioneel lange afdronk.

Spijs & moment

"Dineren. Gegrilde of gekookte kreeft, kip uit Bresse (vooral met truffels), gebraden kalfsvlees, of, lekker Frans, kalfsniertjes of een mooi krokant stukje zwezerik. Volop mogelijkheden. Past goed bij: gevogelte, vis, schaaldieren, kalfsvlees"

Korte omschrijving

Grootse Chablis met complexiteit, rijkheid, mineraliteit én een zeer lange afdronk

Overige informatie

"International Wine Challenge, 2018 - Zilveren medaille (2015)
Decanter World Wine Awards, 2017 - Gouden medaille (2014)
International Wine Challenge, 2017 - Zilveren medaille (2014)"

Product specificaties

Artikelnummer 10580
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Chablis Grand Cru
Oogstjaar 2007
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 13
EAN doos 3332410700476
EAN fles 3332418007058