La Chablisienne Le Finage (0,375 liter)

Wit | Frankrijk | 0.375 L | 2020 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Chablisienne Le Finage (0,375 liter)

La Chablisienne

La Chablisienne toonaangevend in de Chablis. Met controle over meer dan 30% van de totale productie van Petit Chablis tot Grand Cru. Uitgeroepen tot beste cave cooperative van Frankrijk

La Chablisienne is niet alleen een van Frankrijks allerbeste coöperaties, het is ook hét visitekaartje voor de wijnen uit Chablis en omgeving. In 1996 werd dit door het gezaghebbende blad “La Revue des Vins de France” bevestigd door de uitverkiezing tot beste cave cooperative van Frankrijk. Het bedrijf is in zijn eentje goed voor ongeveer 30% van de totale productie en combineert dat met een gamma van onberispelijke kwaliteit, ongeacht of het nu om een eenvoudige Petit Chablis gaat of om een prestigieuze Grand Cru. Hoewel La Chablisienne vandaag de dag een van de meest succesvolle en toonaangevende bedrijven in heel Frankrijk is, werd het bedrijf uit pure armoede geboren, toen in 1923 een groep van 180 kleine boeren zich aaneensloot tot een coöperatie. In 1947 kwam een fusie met een andere coöperatie in Chablis tot stand. Vandaag de dag telt La Chablisienne 300 leden met 1130 hectare wijngaarden. Parels in de kroon zijn de zes Grands Crus, met daarnaast ook nog eens ruim 30 Premiers Crus. Vinificatie en opvoeding van de afzonderlijke wijnen gebeuren op maat, bijvoorbeeld waar het het gebruik van eikenhouten vaten betreft. Een en ander resulteert in klassieke Chablis met optimale expressie van terroirinvloeden.


Website La Chablisienne

Bekijk La Chablisienne

La Chablisienne Le Finage (0,375 liter)

Wit | Frankrijk | 0.375 L | 2020 | Doos 12 stuks

Over de wijn

Verfijnde, complexe Chablis. De kleur is goud en er zit een mooie groene glans in. De geur is complex, met aroma’s van geroosterde amandelen, meidoorn, acacia, abrikoos en ook iets hooi. Een geraffineerde wijn met complexiteit én verfijning. De zuren zijn ragfijn, de afdronk is heerlijk lang.

Spijs & moment

Een Chablis die uitstekend tot zijn recht komt bij een lekkere lunch of als aperitief. De ultieme wijnspijscombinatie is met schelpdieren. Oesters zijn het summum, Chablis wordt niet voor niets ‘oesterwater’ genoemd. Past goed bij: oesters, schelpdieren.

Korte omschrijving

Moderne Chablis met complexiteit en verfijning.

Product specificaties

Artikelnummer 10212
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Chablis
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3332412000406
EAN fles 3332418000509