La Chablisienne Saint-Bris

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Chablisienne Saint-Bris

La Chablisienne

La Chablisienne toonaangevend in de Chablis. Met controle over meer dan 30% van de totale productie van Petit Chablis tot Grand Cru. Uitgeroepen tot beste cave cooperative van Frankrijk

La Chablisienne is niet alleen een van Frankrijks allerbeste coöperaties, het is ook hét visitekaartje voor de wijnen uit Chablis en omgeving. In 1996 werd dit door het gezaghebbende blad “La Revue des Vins de France” bevestigd door de uitverkiezing tot beste cave cooperative van Frankrijk. Het bedrijf is in zijn eentje goed voor ongeveer 30% van de totale productie en combineert dat met een gamma van onberispelijke kwaliteit, ongeacht of het nu om een eenvoudige Petit Chablis gaat of om een prestigieuze Grand Cru. Hoewel La Chablisienne vandaag de dag een van de meest succesvolle en toonaangevende bedrijven in heel Frankrijk is, werd het bedrijf uit pure armoede geboren, toen in 1923 een groep van 180 kleine boeren zich aaneensloot tot een coöperatie. In 1947 kwam een fusie met een andere coöperatie in Chablis tot stand. Vandaag de dag telt La Chablisienne 300 leden met 1130 hectare wijngaarden. Parels in de kroon zijn de zes Grands Crus, met daarnaast ook nog eens ruim 30 Premiers Crus. Vinificatie en opvoeding van de afzonderlijke wijnen gebeuren op maat, bijvoorbeeld waar het het gebruik van eikenhouten vaten betreft. Een en ander resulteert in klassieke Chablis met optimale expressie van terroirinvloeden.


Website La Chablisienne

Bekijk La Chablisienne

La Chablisienne Saint-Bris

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Eigenlijk Sauvignon de Saint-Bris. Huh, en uit de Chablis regio? Sauvignon Blanc? Sterker nog, Saint Bris is zelfs de enige plek in de Bourgogne waar Sauvignon Blanc mag worden aangeplant. Wel op dezelfde breedtegraad als Sancerre en dezelfde kimmeridge kalkbodem, dus dat is dan weer logisch. Uitbundig en stuivende geuren. Veel citrus, maar ook dat typisch groene geurtje van het blad van de zwarte bessen plant. Versgesneden paprika en mineralig! Levendig strak mineralig glas waarvan je wilt bijschenken!

Spijs & moment

Zomerse temperaturen, terras aan het water, bordje gegrilde gamba's. Gaat ook fijn met bij de gerookte zalm. Mag met vrienden zonder eten, dan maar extra grote glazen voor de gezelligheid.

Korte omschrijving

Sauvignon Blanc uit de Chablis regio, het kan! Mineralig, strak en lekker veel citrus. Aperitiefwijn voor bij frisse borrelhapjes.

Product specificaties

Artikelnummer 11205
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Saint-Bris
Oogstjaar 2020
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3332411802506
EAN fles 3332418001254