La Forchetière Sauvignon Blanc

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Forchetière Sauvignon Blanc

LaCheteau

LaCheteau is een handelshuis in de Loire. Tevens zijn zij producent van een aantal zeer populaire huiswijnseries waarvan een deel van de wijn ook in de Languedoc word aangekocht.

LaCheteau is het grootste handelshuis voor stille wijnen in de regio Val de Loire. Het produceert wijnen in diverse appellations in het Pays de Nantes, Anjou en Touraine, alsmede vins de pays. Vinival is zelf eigenaar van 240 hectare wijngaard en koopt daarnaast nog eens druiven van 500 telers. Het fruit wordt verwerkt in vier productiecentra die elk voldoen aan zeer strenge normen inzake hygiëne en traceerbaarheid. Een tastbaar bewijs hiervan is de certificering ISO 9002. Vinival brengt zijn wijnen onder verschillende merknamen op de markt voor de vin de pays is dit bijvoorbeeld 'Denis Marchais'. Deze commercieel buitengewoon succesvolle wijnen komen deels uit de Loire (VdP du Jardin de la France), deels uit de Languedoc (VdP d’Oc).Bekijk LaCheteau

La Forchetière Sauvignon Blanc

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Met deze Sauvignon Blanc kom je weer uit bij de basis. Hier geen ‘over de top’ aroma's die snel ook weer vervelen. Dit heeft een klassieke Sancerre stijl. Een duidelijke expressie van “groene” geuren: vers gemaaid gras, buxus, asperge, tomatenblad en kruisbes (wie kent hem nog? ). Alles heerlijk fris en sappig  en tegelijk dorstlessend. Droge afdronk, maar zeker niet te strak in zijn mondgevoel. Vriendelijk en gelijk weer zin in een tweede glas.  Schoolvoorbeeld van een Sauvignon Blanc  uit de Loire.

Spijs & moment

Altijd in te zetten als aperitief maar groeit bij een oestertje, Hollandsche mosselpan en gamba’s a la plancha.

Korte omschrijving

Schoolvoorbeeld Sauvignon Blanc uit de Loire. Sancerre Look-a-like. Fris, sappig . Buxus, groene paprika en kruisbes. Comme il faut!

Product specificaties

Artikelnummer 15139
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Val de Loire
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3176781038512
EAN fles 3176780035604