La Huppe Syrah/Grenache rosé*

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

La Huppe Syrah/Grenache rosé*

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

De naam van het bedrijf van Vianney en Emilie Castan , ‘Joseph Castan Fine Wine’, is een hulde aan de overgrootvader van Vianney die wijnboer was, en doet herinneringen herleven aan de wijnbouw van destijds. En onderwijl is het alleen ook nog maar eens crescendo gegaan met de kwaliteit van hun wijnen. Zo ook met deze klassieke Zuid-Franse Rosé vernoemd naar de hier veel voorkomende hop en zijn typisch licht oranje vederdos. De Syrah en Grenache, waarvan de wijn gemaakt is, zijn aangeplant op het terroir van klei en kalksteen in het dal van de Hérault. Na persen onder een inerte atmosfeer vindt de vinificatie van de most plaats, dus met volledige bescherming tegen oxidatie. Het resultaat mag er zijn! Mooi licht van kleur met een prachtige primaire neus van viooltjes, citrus en perzikbloesem. De kracht van het aroma van de Syrah combineert prachtig met de zachte fruitige en bloemige noten van de Grenache, wat een subtiele wijn geeft. Een klassieke Zuid-Franse rosé.

Spijs & moment
La Huppe Syrah-Grenache zal het best smaken worden als aperitief in een vrolijk gezelschap. En het wordt nog beter wanneer geserveerd in combinatie met een gegrild visje of tijgergarnaal. Ook geweldig samen met exotische, subtiel pittige gerechten zoals een gekruid lamsspiesje van de barbecue.

 

Korte omschrijving

Klassieke droge Zuid franse Rosé. Zeer plezierig. Viooltjes, Grapefruit en bloesem. Het lekkerst wanneer in goed gezelschap gedronken.     

Product specificaties

Artikelnummer 19547
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Syrah en Grenache
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3760238698000
EAN fles 3760238693005