LaCheteau Sauvignon Touraine

Wit | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant LaCheteau Sauvignon Touraine

LaCheteau

LaCheteau is een handelshuis in de Loire. Tevens zijn zij producent van een aantal zeer populaire huiswijnseries waarvan een deel van de wijn ook in de Languedoc word aangekocht.

LaCheteau is het grootste handelshuis voor stille wijnen in de regio Val de Loire. Het produceert wijnen in diverse appellations in het Pays de Nantes, Anjou en Touraine, alsmede vins de pays. Vinival is zelf eigenaar van 240 hectare wijngaard en koopt daarnaast nog eens druiven van 500 telers. Het fruit wordt verwerkt in vier productiecentra die elk voldoen aan zeer strenge normen inzake hygiëne en traceerbaarheid. Een tastbaar bewijs hiervan is de certificering ISO 9002. Vinival brengt zijn wijnen onder verschillende merknamen op de markt voor de vin de pays is dit bijvoorbeeld 'Denis Marchais'. Deze commercieel buitengewoon succesvolle wijnen komen deels uit de Loire (VdP du Jardin de la France), deels uit de Languedoc (VdP d’Oc).Bekijk LaCheteau

LaCheteau Sauvignon Touraine

Wit | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

  • International Wine Challenge, 2018 - Commended

Over de wijn

Fris en levendig Sauvignon Blanc uit de Loire. Met een lichte kleur en groengele geuren en smaken van gras, citrus, appel en kruisbessen. Iets stuivend, iets tropisch, droog en heerlijk doordrinkbaar. Kenmerkend Sauvignon!

Spijs & moment
Een allrounder. Door zijn iets tropische karakter is dit een toegankelijke wijn. Handig dus voor momenten waarop wijndrinkers met verschillende smaken aanwezig zijn. Een feest, huwelijk, familieweekend, evenement, noem het maar op. Serveer er gerust hapjes bij.

Past goed bij: zeevruchten, sushi, salades

Korte omschrijving

Heerlijke aperitief wijn, fris en levendig

Overige informatie

International Wine Challenge, 2018 - Commended (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 16025
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Touraine
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12
EAN doos 3176781030059
EAN fles 3176780029382