Marcel Martin Crémant de Loire brut

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Denis Marchais Syrah rosé

LaCheteau

LaCheteau is een handelshuis in de Loire. Tevens zijn zij producent van een aantal zeer populaire huiswijnseries waarvan een deel van de wijn ook in de Languedoc word aangekocht.

LaCheteau is het grootste handelshuis voor stille wijnen in de regio Val de Loire. Het produceert wijnen in diverse appellations in het Pays de Nantes, Anjou en Touraine, alsmede vins de pays. Vinival is zelf eigenaar van 240 hectare wijngaard en koopt daarnaast nog eens druiven van 500 telers. Het fruit wordt verwerkt in vier productiecentra die elk voldoen aan zeer strenge normen inzake hygiëne en traceerbaarheid. Een tastbaar bewijs hiervan is de certificering ISO 9002. Vinival brengt zijn wijnen onder verschillende merknamen op de markt voor de vin de pays is dit bijvoorbeeld 'Denis Marchais'. Deze commercieel buitengewoon succesvolle wijnen komen deels uit de Loire (VdP du Jardin de la France), deels uit de Languedoc (VdP d’Oc).Bekijk LaCheteau

Marcel Martin Crémant de Loire brut

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Crémant van Marcel Martin staat bekend als één van de mousserende wijnen met de beste kwaliteit- prijsverhouding. Hij is lichtgeel met groene glans en een prachtige fijne mousse. Evenwichtige wijn, met complexe aroma's. Heerlijke smaken van kweepeer, appel met citrus en verse brioche. De tweede gisting op fles met rijping op zijn gist gedurende minimaal 18 maanden zorgen voor die extra complexiteit.

Spijs & moment

Met een mousserend aperitief als dit, is gelijk de toon gezet met vrienden. De avond kan niet meer kapot. Lekker bij sushi, sashimi maar ook uitstekend voor bij gemarineerde en gegrilde gamba's. Een gegratineerd Oestertje misschien..

Korte omschrijving

Kwaliteits crémant uit de Loire. Fijne mousse, extra lange gisting op de fles. Citrus, kweepeer en wat brioche.

Product specificaties

Artikelnummer 19516
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Crémant de Loire
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 70% Chenin blanc, 20% Cabernet Franc, 10% Chardonnay
Alcohol percentage 12
EAN doos 3176781041611
EAN fles 3176780037677