Marie Maria Novel Madiran

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Plaimont

Plaimont

Plaimont is een moderne coöperatie in zuidwest Frankrijk die de belangen van de boeren behartigt maar daarnaast ook een internationale wijnspeler is die inspeelt op de wensen vanuit de markt.

Producteurs Plaimont is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten vignerons, circa 5.250 hectare wijngaard en een productie van ongeveer 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Het bedrijf is in 1979 ontstaan uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 hebben zich ook de caves van Condom en Cazaubon aangesloten.De drie oorspronkelijke kelders produceerden tot in de jaren '70 bijna uitsluitend bulkwijnen, maar het nieuw ontstane Plaimont koos voor kwaliteit en voor de reconstructie van de wijngaard met traditionele Gasconse druivenrassen als pinenc, arrufiac en petit courbu. Een en ander ging gepaard met veeleisende teeltmethodes, zoals groene pluk en oogsten met de hand, kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid. De aanplant bestaat tegenwoordig uit tannat, pinenc, cabernet franc en cabernet sauvignon voor rood en rosé; arrufiac, petit courbu, petit en gros manseng, colombard, ugni blanc en listan voor wit.Plaimont heeft het quasi-monopolie op productie van een onvervalste terroirwijn Saint Mont. Daarnaast produceert het al even karakteristieke AOC's als Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh. Het grootste volume bestaat uit moderne vin de pays wijnen uit de Gascogne. Met dit gevarieerde gamma kunnen zowel beginnende consumenten als ver gevorderden op maat worden bediend. De helft van de productie wordt geëxporteerd.Plaimont besteedt jaarlijks 5 tot 10% van zijn omzet aan investeringen. Al in een vroeg stadium gebeurde dat voor technieken als micro-oxygenatie voor rood (verzachting van tannines door middel van zuurstof) en macération pelliculaire voor wit (schilinweking). Verder beschikt Plaimont over 19.000 m2 geklimatiseerde bedrijfsruimten. Behalve in technische zaken investeert Plaimont ook in zaken als wijntoerisme, marketing en vorming.


Website Plaimont

Bekijk Plaimont

Marie Maria Novel Madiran

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wijndomein Marie Maria , ligt op het voormalige land van Benedictijner monniken, die er al in de 11e eeuw druiven begonnen te verbouwen. Zelfs na duizend jaar wijnbouw is Vignobles Marie Maria nog steeds toegewijd aan klassieke, terroir gedreven stijlen gemaakt van de inheemse Tannat-druif uit de regio. Maar tegenwoordig streven ze er ook naar om frisse sappige doordrinkbare wijnen te produceren. Uiteraard om de vrijwel vergeten regio Madiran weer helemaal, ook bij de nieuwe wijngeneratie, “hip en happening” te maken. Dat lukt ze prima met deze Novel.  De Novel bestaat uit 80% Tannat en 20% Cabernet Sauvignon, waarbij de Cab wordt gebruikt om de wijn lekker glad te polijsten. Hij is vol en heeft lekker grip, met rijke bramen en bosbessen die een aanvulling vormen op hints van kersen, rode bessen en vanille. Wat rook en kruiderij leiden naar een lange afdronk. Deze Madiran is weer helemaal in de mode !

Spijs & moment

Zeer toegankelijk en heerlijk bij gebraden eend, cassoulet , gevulde paprika's en gegrilde groenten. Ook uitstekend om door te drinken bij een paar harde kazen: oude Goudse, Leidse met kruidnagel of een mooi stuk buitenlandse Parmezaan of Mimolette. Kan zeker wel een paar jaar in de kelder liggen rijpen.

Korte omschrijving

Rijke en fruitige Madiran van de uitstekende producent Plaimont. De Novel heeft kersen, rode bessen en vanille. Wat rook en kruiderij die leiden naar een lange afdronk.

Product specificaties

Artikelnummer 3803
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tannat
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Appellatie Madiran
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 80% Tannat en 20% Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3270250537695
EAN fles 3270250524022