Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Maso di Mezzo Riesling x Sylvaner

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een speciale naam voor een van de druivensoorten die het best past bij de hoogte van de Dolomieten. Gecreëerd in Zwitserland, in het dorp Thurgau door de geneticus Herman Müller, wordt deze kruising hier voornamelijk verbouwd in de Val di Cembra, beschut door bergen en bossen, heeft hij een natuurlijk thuis heeft gevonden. Het aromatische profiel herinnert aan de mineraliteit van de kalksteen en porfierrotsen van het gebied, met tonen van vuursteen, salie en brandnetel goed vermengd met de aroma's van limoen en grapefruit. Mooie zuren. Een stukje noord europese wijnbouw in Italië. Prachtig!

Spijs & moment

Echt een goede dorstlesser voor wanneer de temperatuur oploopt. Ook fijn bij rauwkostsalades. In de winter juist erg goed voor bij de zuurkool met een venkelworstje!

Korte omschrijving

Géén blend maar een kruising van Riesling en Sylvaner. Limoen, grapefruit, lekker, temperamentvol, vuursteentje in de neus.

Product specificaties

Artikelnummer 28621
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Müller-Thurgau
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie Trentino
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 8004305003898
EAN fles 8004305003843