Maso di Mezzo Teroldego Rotaliano

Rood | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Maso di Mezzo Teroldego Rotaliano

Rood | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Teroldego Rotaliano is een DOC van de wijnstreek Trentino-Alto Adige, in Noord-Italië. De wijnen zijn volledig gemaakt van de autochtone Teroldego druiven die op de Campo Rotaliano worden geteeld. Altijd gewaardeerd om zijn krachtige, dichte en intense kleur naast zijn uitgesproken en onmiskenbare fruitigheid. De Maso di Mezzo Teroldego heeft een robijnrode kleur met een violette schakering, een intens boeket met tonen van wilde bessen, in het bijzonder bosbes, rode bes en framboos. Het heeft fluweelzachte tannines maar heeft desondanks een forse structuur.

Spijs & moment

Uitstekende begeleider van traditionele gerechten. Lokale charcuterie als het met alpenkruiden ingelegde "speck”. Het past goed bij rijke gerechten, geroosterd en gegrild vlees of gerijpte kazen. Wel echt een wijn voor bij het eten toch door zijn stevige structuur.

Korte omschrijving

Lokale Alpen druif Teroldego. Donker, intens, wilde bessen. Stevige structuur en toch heerlijk zacht in de afdronk.

Product specificaties

Artikelnummer 28624
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Teroldego
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie Teroldego Rotaliano
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8004305003911
EAN fles 8004305003867