Misty Cove Landmark Grüner Veltliner

Wit | Nieuw-Zeeland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Misty Cove

Misty Cove

Misty Cove is een relatief jong wijnbedrijf in Nieuw-Zeeland. Andrew Bailey maakt hier zuivere en vooral karakteristieke wijnen van druiven uit Marlborough en Central Otago.

Misty Cove is het relatief jonge wijnbedrijf van wijnmaker Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago, die Andrew gedeeltelijk in eigendom heeft. Misty Cove maakt hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen die zich reeds op een groot aantal concoursen onderscheiden hebben. Het bedrijf heeft een grote affiniteit met duurzaamheid. Omdat Andrew door zijn Nederlandse vrouw regelmatig in ons land is, hebben zijn wijnen inmiddels een grote bekendheid in restaurants en wijnspeciaalzaken.


Website Misty Cove

Bekijk Misty Cove

Misty Cove Landmark Grüner Veltliner

Wit | Nieuw-Zeeland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Niet alleen de Oostenrijkers weten raad met Grüner Veltliner. Deze Nieuw-Zeelandse wijn is levendig en een echte verleider. Dat komt niet alleen door een dikke concentratie van zwoel fruit (peer, tropisch), maar ook door de aanwezigheid van spannende specerijen. Zacht, pittig en met diepgang.

Spijs & moment

Geconcentreerd en dik: een wijn om iets bij te snacken of te tafelen. Bijvoorbeeld met gerechten waar fruit is is verwerkt: kuluyuk met ananas of een maaltijdsalade met perzik en peer. Past goed bij: oosterse gerechten, kip, salades.

Korte omschrijving

Geconcentreerde, pittige witte wijn met veel fruit en spannende specerijen.

Overige informatie

Product specificaties

Artikelnummer 27663
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Nieuw-Zeeland
Streek Marlborough
Appellatie Marlborough
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 09421904809239
EAN fles 09421904809208