Montes Alpha Special Cuvée Carmenère

Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Montes Twins red blend

Montes

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.


Website Montes

Bekijk Montes

Montes Alpha Special Cuvée Carmenère

Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de Colchagua-vallei bevinden zich de wijngaarden dicht bij de kust (25 km) waar de Carmenère druiven voor deze Montes Alpha Special Cuveé volledig kunnen rijpen. Het kleine percentage Merlot en Cabernet Franc (beiden 5 %) dat in deze blend wordt gebruikt komt ook van deze zachte glooiende hellingen. De Carmenère wordt altijd als laatste geoogst en heeft daardoor extra veel aroma's. 60 % van de blend kreeg nieuw Frans Eikenhout tijdens de rijping van 12 maanden en dat is duidelijk merkbaar in de wijn! Diep karmijnrood van kleur en er is een complexe aanwezigheid van geroosterd eikenhout, met tonen van chocolade, tabak en leer, goed gecombineerd met de overdadige fruitaroma's van rijp fruit, zoals pruim, vijgensiroop, kers en bramen. De smaak is rond en evenwichtig, met tonen van zwarte peper, toast en zuivel. De wijn heeft een stevige body en een elegante lange afdronk. 

Spijs & moment

Dit is wel echt een “parillada” wijn. Dat lijkt haast vanzelf te spreken met deze Argentijnse blockbuster. Maar tegelijk kan hij ook prima bij rosbief uit de oven, spaghetti bolognese, lasagna, en wilde paddestoelen ravioli. Wel even een half uur van tevoren in de karaf voor het beste resultaat.

Korte omschrijving

Deze Carmenère is wel echt “the special one”. Een forse intensiteit met veel dik zwart fruit, geroosterd eikenhout en tabak. Optimale rijpheid hier. Snij die sappige Côte de Boeuf maar aan!

Product specificaties

Artikelnummer 35238
Land Chili
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 15
EAN doos 17804303003207
EAN fles 7804303003200