Montes Wings

Rood | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Montes

Montes

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.


Website Montes

Bekijk Montes

Montes Wings

Rood | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In 2019 lanceerde Montes een nieuwe wijn genaamd Montes Wings. Een aparte Chileense Carmenère-melange met wat Cabernet Franc die zich duidelijk onderscheidt van de stevige, Purple Angel. Voor de Montes Wings haalt men zijn druiven uit de subregio van de Apalta-vallei, die wordt beschouwd als een koel gebied in de Colchagua streek. De wijn toont een dieprode kleur, met de paarse ondertonen die zo kenmerkend zijn voor Carmenère. De intense neus onthult aroma's van zwart fruit, zoals bramen en bosbessen, vergezeld van aangename kruidige tonen van paprika en zwarte peper, zoete tonen van de Franse eikenhouten vaten, wat een zeer complexe wijn oplevert. Het afgeronde gehemelte van de wijn toont extreme zachtheid en potentie, met een zeer lange, aangename afdronk. Wijnrecensent James Suckling was onder de indruk van de overvloed aan heerlijke tonen in zijn eerste kennismaking met deze wijn en kende hem een indrukwekkende 96 punten toe. Hij pikte tonen op van "olijven, witte peper, venkel en veel geroosterde rode chilipeper", evenals "hints van sigarenkistje en cacaopoeder".  Genoeg te beleven dus...

Spijs & moment

Echt een gastronomische wijn. Kan direct gedronken worden maar kan zeker nog 10-15 jaar rijpen in uw kelder. Eet er een gegrilde steak of pulled pork bij. De wijn heeft echt wat stevigheid op het bord nodig.

Korte omschrijving

Carmenère en wat Cabernet Franc. Krachtig en gastronomisch. Complexe geuren en smaak van zwart fruit, als bramen en vlier. Paprika, chili, en sigarenkistje. Een maal in het glas geeft deze wijn je vleugels.

Product specificaties

Artikelnummer 35242
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Carmenère
Land Chili
Streek Colchagua Valley
Appellatie Apalta
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Carmenère en Cabernet Franc
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 17804303002941
EAN fles 7804303002944