Mosel Riesling Kabinett

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Moselland

Moselland

Moselland is een modern wijnbedrijf dat vrijwel in alle belangrijke Duitse wijnbouwgebieden actief is. De kracht ligt in het produceren van moderne wijnen in een populair prijssegment.

Hoewel de Kellerei Moselland gevestigd is in Bernkastel-Kues, in het hart van het Moezeldal, en hoewel ook de naam Moselland zelf misschien anders doet vermoeden, beperkt dit bedrijf zich al lang niet meer alleen tot Moezelwijnen. Moselland is tegenwoordig actief in vrijwel alle belangrijke Duitse wijnbouwgebieden. Zodoende kan het tegenwoordig een zeer uitgebreid productassortiment aanbieden in diverse smaakrichtingen, van traditioneel mild tot modern droog zoals Classic. De nadruk ligt daarbij op laagdrempelige wijnen, afgestemd op de smaak en het budget van een groot publiek, maar technisch onberispelijk verzorgd.


Website Moselland

Bekijk Moselland

Mosel Riesling Kabinett

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Er is geen andere rivier die meer impact heeft gehad op de evolutie van de wijnbouw in Duitsland dan de Moezel. Al sinds de Romeinse tijd groeien hier wijnstokken op steile hellingen omgeven door een spectaculair landschap. Het samenspel van leisteen, zonneschijn en wijnstokken zorgt voor een onderscheidend smaakprofiel. Eerst en voorop staat de Riesling, die wijnexperts van over de hele wereld inspireert. De Riesling Kabinett is een wijn die in Duitsland nog wordt gerekend tot het wat droge type. In Nederland vinden we dit met zijn 33 gram restsuiker per liter toch een lichtzoete wijn. Hij heeft een bescheiden alcoholpercentage van 7,5% met de smaak van grapefruit, groene appel, honing, en perzik. De verkwikkende zuren in de wijn zorgen voor een mooi spanningsveld in het glas.

Spijs & moment

Deze wijn gaat perfect samen met de Aziatische keuken, heerlijk bij zijn zoetzure gerechten als Koe lo Kai. Heerlijk ook bij Waldorfsalade of bij de beroemde dan wel beruchte Tong Picasso! Zeer geschikt ook als een makkelijk drinkbaar aperitief. Fijn voor de beginnende wijndrinker.

Korte omschrijving

Coole Kabinett. Laag in alcohol, licht zoetje en daardoor zeer doordrinkbaar. Citrus, perzik en honing. Heerlijk rinse zuren.

Product specificaties

Artikelnummer 21212
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Moezel
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 8.5
EAN doos 4006975209017
EAN fles 4006975209000