Nebla Sobre Lias Chardonnay

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Vicente Gandia

Vicente Gandia

Vicente Gandía is een wijnproducent, opgericht in 1885 te Valencia. Inmiddels heeft de vierde generatie van de Gandía familie de leiding in handen. 

Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waarop het bedrijf gebouwd is, namelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten.

Vicente Gandía wordt gekarakteriseerd door haar internationale aanpak die ervoor gezorgd heeft dat de wijnen in meer dan 90 landen en in 5 continenten verkocht worden.

Vicente Gandía wordt gezien als het grootste wijngoed in Valencia en omgeving. Daarnaast heeft het wijngoed volgens de internationaal erkende wijngids de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens de prestigieuze internationale competitie AWC Vienna in 2014, is Vicente Gandía uitgeroepen tot de beste Spaanse wijnproducent. In hetzelfde jaar voegde de ‘World Association of Journalists and Writers of Wine and Spirits’ Vicente Gandía toe aan de jaarlijkse lijst van beste wijnhuizen ter wereld.

Website Vicente Gandía

Bekijk Vicente Gandia

Nebla Sobre Lias Chardonnay

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Afkomstig uit het zuidelijke Utiel-Requena wijngebied  bij Valencia. Fors in het zuiden van Spanje en eerder bekend om zijn rode wijnen van de Bobal druif. De Chardonnay druif zie je hier nog niet zoveel.  Vicente Gandia heeft het aangedurfd en heeft er een prachtige versie van gemaakt. De naam Nebla betekent mist en verwijst naar de doorgeroerde gist waarop de wijn langere tijd op heeft liggen rusten, die de wijn troebel maakt voordat hij wordt gefilterd.  Sobres Lias... op zijn gist dus.. in het Spaans. Waarom? Deze techniek geeft de wijn een heldere goudgele kleur met groenige tinten. In de neus heeft het aroma's van witte bloemen en perzik met tonen van brioche en bladerdeeg. In de mond is hij vol, goed afgerond en met een lange en aanhoudende afdronk. En zeker zéér doordrinkbaar met zijn 12,5% alcohol. En dat uit dat hele hete zuiden van Spanje...een kunststukje.

Spijs & moment

Uitstekend geschikt voor bij het aperitief maar ook heerlijk bij zomerse salades als een klassieke Waldorfsalade. Mooi combi ook met een gepocheerde zalmforel met een beurre blanc. Een echte paella uit Valencia mag natuurlijk ook....

Korte omschrijving

Chardonnay lang op zijn gist gelegen. Zorgt voor veel rondeur en volheid. Witte bloemen, perzik en wat brioche. Erg vriendelijk.

Product specificaties

Artikelnummer 27162
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Spanje
Streek Valencia
Appellatie Utiel–Requena
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8410310622120
EAN fles 8410310622113