Neil Ellis Amica Sauvignon Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Neil Ellis Amica Sauvignon Blanc

Neil Ellis

Neil Ellis is een van de grondleggers van de moderne Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en wordt terecht de didacticus van de Zuid-Afrikaanse wijnen genoemd. Hij is een ware pionier in het selecteren van de optimale omstandigheden per druivenras. Hij heeft een reis gemaakt van een baanbrekend begin in de vroege jaren 1980, op zoek naar percelen met interessante wijnstokken om onder zijn eigen naam uitzonderlijke wijnen te maken, tot een gerenommeerd familiebedrijf met een lokale en internationale reputatie voor uitzonderlijke elegantie en kwaliteit. Vandaag gaat de reis van Neil Ellis Wines niet alleen meer over Neil Ellis. Na 40 jaar wijn maken, is de volgende fase van de reis begonnen met de zoon van Neil, Warren, die inmiddels de verantwoordelijkheden deelt als wijnmaker en wijnbouwer. Daarnaast leidt Charles, de jongste zoon van Neil, het financiële team terwijl zijn dochter Margot de rol van brand manager vervult. Een familiebedrijf om trots op te zijn. 

Neil Ellis zijn Sauvignon Blancs alleen al behoren tot de absolute wereldtop. Kracht en finesse gaan altijd gepaard in zijn wijnen, die op een gastronomische tafel heel goed tot hun recht komen. De winery is gelegen op een prachtige plek op de grens tussen Stellenbosch en Franschhoek. Hier zijn ze volledig zelfvoorzienend waardoor er maximale controle is op de kwaliteit. 

Vanaf het begin heeft Neil Ellis veel aandacht gehad voor het milieu. De wijnmakerij die in 2010 werd gebouwd is opgetrokken uit zeer dikke en zware geramde aarden muren. Hierin is plaats voor het moderne proeflokaal, de vinotéque, administratiekantoren en productiefaciliteiten. Hun visie is om onderscheidende, verfijnde wijnen te maken die uitdrukking geven aan hun terroir en behoren tot de beste van Zuid-Afrika. Een van de kenmerken van het porfolio is de consistentie: Geen wijn die we niet graag in onze kelder zou willen hebben.

Website: Neil Ellis

Bekijk Neil Ellis

Neil Ellis Amica Sauvignon Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

“Amica” , afgeleid van het Latijnse Amicus, kan worden omschreven als een bijeenkomst van vrienden. Vrienden van een goed glas Sauvignon Blanc welke hun nu eens verrast. Deze Sauvignon Blanc werd gemaakt met wilde gisten en gefermenteeerd en gerijpt op oud Frans eiken. De bron van het fruit is een wijngaard in de Jonkershoek-vallei. De resultaten zijn een complexe en gestructureerde uitdrukking van Sauvignon Blanc. Jasmijn, groene kruiden met tonen van citroen en citrus. De smaak is romig maar eindigt met een duidelijke citrustoets. Tikje afwijkend dan het hele bekende. Met recht een “conversation piece” voor uw wijn-liefhebbende vrienden dus.

Spijs & moment

Heerlijk bij Thaise groene curry of bij sashimi van lijngevangen tonijn. Gastronomisch zeker maar kan ook solitair worden gedronken.

Korte omschrijving

Sauvignon blanc, Zuid-Afrika nieuwe stijl. Inheemse gist, subtiele houtrijping. Jasmijn, groene kruiden, citrus, mooie romige structuur.

Product specificaties

Artikelnummer 31124
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 60024620008347
EAN fles 6002462000837