Neil Ellis Bottelary Hills Pinotage

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Neil Ellis Bottelary Hills Pinotage

Neil Ellis

Neil Ellis is een van de grondleggers van de moderne Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en wordt terecht de didacticus van de Zuid-Afrikaanse wijnen genoemd. Hij is een ware pionier in het selecteren van de optimale omstandigheden per druivenras. Hij heeft een reis gemaakt van een baanbrekend begin in de vroege jaren 1980, op zoek naar percelen met interessante wijnstokken om onder zijn eigen naam uitzonderlijke wijnen te maken, tot een gerenommeerd familiebedrijf met een lokale en internationale reputatie voor uitzonderlijke elegantie en kwaliteit. Vandaag gaat de reis van Neil Ellis Wines niet alleen meer over Neil Ellis. Na 40 jaar wijn maken, is de volgende fase van de reis begonnen met de zoon van Neil, Warren, die inmiddels de verantwoordelijkheden deelt als wijnmaker en wijnbouwer. Daarnaast leidt Charles, de jongste zoon van Neil, het financiële team terwijl zijn dochter Margot de rol van brand manager vervult. Een familiebedrijf om trots op te zijn. 

Neil Ellis zijn Sauvignon Blancs alleen al behoren tot de absolute wereldtop. Kracht en finesse gaan altijd gepaard in zijn wijnen, die op een gastronomische tafel heel goed tot hun recht komen. De winery is gelegen op een prachtige plek op de grens tussen Stellenbosch en Franschhoek. Hier zijn ze volledig zelfvoorzienend waardoor er maximale controle is op de kwaliteit. 

Vanaf het begin heeft Neil Ellis veel aandacht gehad voor het milieu. De wijnmakerij die in 2010 werd gebouwd is opgetrokken uit zeer dikke en zware geramde aarden muren. Hierin is plaats voor het moderne proeflokaal, de vinotéque, administratiekantoren en productiefaciliteiten. Hun visie is om onderscheidende, verfijnde wijnen te maken die uitdrukking geven aan hun terroir en behoren tot de beste van Zuid-Afrika. Een van de kenmerken van het porfolio is de consistentie: Geen wijn die we niet graag in onze kelder zou willen hebben.

Website: Neil Ellis

Bekijk Neil Ellis

Neil Ellis Bottelary Hills Pinotage

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Pinotage is weg terug van weggeweest. Nu niet als volume druif maar als de goed verzorgde en nationale trots van Zuid-Afrika.  Net buiten Kaapstad liggen de glooiende heuvels van de Bottelary-regio, waar een uniek terrein ontstaat voor de teelt van Pinotage; Dit is waar zon, hellingen en zeebries samenkomen om een elegante, medium bodied en goed gestructureerde Pinotage voort te brengen die is beschreven als een van de beste voorbeelden van de variëteit ter wereld.  Neil Ellis maakt hier dan ook zijn klasseproduct. Platter's wine guide geeft hem niet voor niks 5 sterren tenslotte. Hij heeft een diep donkere kleur, Deze wijn toont tonen van donkere pruimen, kersen en zwarte bessen met bloemige tonen die op de achtergrond blijven hangen. Donkere en zure rode kersen komen het gehemelte binnen met frisheid die overgaat in fijne, kalkachtige tannines in het midden van de mond. De wijn lag 16 maanden op Franse eikenvaten van 500 liter, waarvan 40% nieuw.

Spijs & moment

Deze Pinotage van Neil Ellis is uitstekend geschikt om op zichzelf te drinken maar maak er eens een lekkere Zuid-Afrikaanse Bobotie bij. Een gestoofde Ossenstaart 

Korte omschrijving

Prijswinnende 5 sterren Pinotage. Donkere pruim, kersen. Zijdezachte tannines, mineralig. Intens en gastronomisch.

Overige informatie

Tim Atkin - 92 punten (2018)

Product specificaties

Artikelnummer 31129
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinotage
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16002462000667
EAN fles 6002462000660