Neil Ellis Groenekloof Sauvignon Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Neil Ellis Amica Sauvignon Blanc

Neil Ellis

Neil Ellis is een van de grondleggers van de moderne Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en wordt terecht de didacticus van de Zuid-Afrikaanse wijnen genoemd. Hij is een ware pionier in het selecteren van de optimale omstandigheden per druivenras. Hij heeft een reis gemaakt van een baanbrekend begin in de vroege jaren 1980, op zoek naar percelen met interessante wijnstokken om onder zijn eigen naam uitzonderlijke wijnen te maken, tot een gerenommeerd familiebedrijf met een lokale en internationale reputatie voor uitzonderlijke elegantie en kwaliteit. Vandaag gaat de reis van Neil Ellis Wines niet alleen meer over Neil Ellis. Na 40 jaar wijn maken, is de volgende fase van de reis begonnen met de zoon van Neil, Warren, die inmiddels de verantwoordelijkheden deelt als wijnmaker en wijnbouwer. Daarnaast leidt Charles, de jongste zoon van Neil, het financiële team terwijl zijn dochter Margot de rol van brand manager vervult. Een familiebedrijf om trots op te zijn. 

Neil Ellis zijn Sauvignon Blancs alleen al behoren tot de absolute wereldtop. Kracht en finesse gaan altijd gepaard in zijn wijnen, die op een gastronomische tafel heel goed tot hun recht komen. De winery is gelegen op een prachtige plek op de grens tussen Stellenbosch en Franschhoek. Hier zijn ze volledig zelfvoorzienend waardoor er maximale controle is op de kwaliteit. 

Vanaf het begin heeft Neil Ellis veel aandacht gehad voor het milieu. De wijnmakerij die in 2010 werd gebouwd is opgetrokken uit zeer dikke en zware geramde aarden muren. Hierin is plaats voor het moderne proeflokaal, de vinotéque, administratiekantoren en productiefaciliteiten. Hun visie is om onderscheidende, verfijnde wijnen te maken die uitdrukking geven aan hun terroir en behoren tot de beste van Zuid-Afrika. Een van de kenmerken van het porfolio is de consistentie: Geen wijn die we niet graag in onze kelder zou willen hebben.

Website: Neil Ellis

Bekijk Neil Ellis

Neil Ellis Groenekloof Sauvignon Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Groenekloof Sauvignon Blanc, is uitgegroeid tot een ware cultwijn. Bekroond en geprezen is en een internationale favoriet. Onmiddellijke aroma's van grapefruit en asperges springen uit het glas voordat tonen van limoenbloesems met brandnetels verschijnen. Een heerlijke balans van grapefruit, limoen plus elementen van wat salie, peultjes en sperziebonen in de smaak. Medium-bodied, en een evenwichtige structuur met een aanhoudende afdronk. Fans van Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc zullen dit ook zeer aangenaam en vertrouwd vinden.

Spijs & moment

Uitstekend als een zomers aperitief, wachtend tot het moment dat de gamba's van de barbecue klaar zijn. De groene asperges en een klein tomaatje liggen ernaast te wachten om erbij geserveerd te worden. Dit is heel goed te drinken voor de komende 4 jaar.

Korte omschrijving

Spatzuivere Sauvignon Blanc. Legendarische status. Knetterende groene aroma's van limoenbloesem, asperge en tomatenblad. Aanhoudende afdronk.

Product specificaties

Artikelnummer 31123
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 60024620003229
EAN fles 6002462000325