Neil Ellis Jonkershoek Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Neil Ellis Jonkershoek Cabernet Sauvignon

Neil Ellis

Neil Ellis is een van de grondleggers van de moderne Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en wordt terecht de didacticus van de Zuid-Afrikaanse wijnen genoemd. Hij is een ware pionier in het selecteren van de optimale omstandigheden per druivenras. Hij heeft een reis gemaakt van een baanbrekend begin in de vroege jaren 1980, op zoek naar percelen met interessante wijnstokken om onder zijn eigen naam uitzonderlijke wijnen te maken, tot een gerenommeerd familiebedrijf met een lokale en internationale reputatie voor uitzonderlijke elegantie en kwaliteit. Vandaag gaat de reis van Neil Ellis Wines niet alleen meer over Neil Ellis. Na 40 jaar wijn maken, is de volgende fase van de reis begonnen met de zoon van Neil, Warren, die inmiddels de verantwoordelijkheden deelt als wijnmaker en wijnbouwer. Daarnaast leidt Charles, de jongste zoon van Neil, het financiële team terwijl zijn dochter Margot de rol van brand manager vervult. Een familiebedrijf om trots op te zijn. 

Neil Ellis zijn Sauvignon Blancs alleen al behoren tot de absolute wereldtop. Kracht en finesse gaan altijd gepaard in zijn wijnen, die op een gastronomische tafel heel goed tot hun recht komen. De winery is gelegen op een prachtige plek op de grens tussen Stellenbosch en Franschhoek. Hier zijn ze volledig zelfvoorzienend waardoor er maximale controle is op de kwaliteit. 

Vanaf het begin heeft Neil Ellis veel aandacht gehad voor het milieu. De wijnmakerij die in 2010 werd gebouwd is opgetrokken uit zeer dikke en zware geramde aarden muren. Hierin is plaats voor het moderne proeflokaal, de vinotéque, administratiekantoren en productiefaciliteiten. Hun visie is om onderscheidende, verfijnde wijnen te maken die uitdrukking geven aan hun terroir en behoren tot de beste van Zuid-Afrika. Een van de kenmerken van het porfolio is de consistentie: Geen wijn die we niet graag in onze kelder zou willen hebben.

Website: Neil Ellis

Bekijk Neil Ellis

Neil Ellis Jonkershoek Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Jonkershoek Cabernet Sauvignon is wel afkomstig uit Stellenbosch maar ligt ingesloten in de vallei van Jonkershoek, waar de hellingen op het zuiden aanzienlijk koeler zijn dan in de omgeving van Stellenbosch. Het is hun vlaggenschipwijn en onderscheiden met de nodige gouden medailles. Een indrukwekkende neus, de wijn toont onmiddellijk lagen van complexiteit met cassis, aalbes, bramenjam, pruim en wat  kersentonen, alvorens plaats te maken voor een onderstroom van gedroogde kruiden, potloodschaafsel en wat eiken. Medium tot full-bodied, de wijn is onberispelijk uitgebalanceerd met ondersteunende tannines die de expressie en energieke zuurgraad extra benadrukken.  De wijn biedt finesse en elegantie in een eindeloze afdronk. 

Spijs & moment

Dit is een wijn die gebouwd is om lang mee te gaan. De komende 12 jaar is dit bijzonder mooi drinken. Vroeg drinken zou zeker baat hebben bij minimaal een uur in de karaf.  Fantastisch voor hert met een bosbessensaus. Bij een gerijpte Jonkershoek Cabernet Sauvignon gaan we juist weer voor een truffelsaus. Kan in ieder geval ook de nodige specerijen aan.

Korte omschrijving

Vlaggenschip Cabernet Sauvignon in kleine oplage van koele zuidelijke hellingen. Indrukwekkend. Complex en finesse. Medaillewinnaar met serieus rijpingspotentieel.

Product specificaties

Artikelnummer 31128
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 16002462000445
EAN fles 6002462000448