Neil Ellis Stellenbosch Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Neil Ellis Amica Sauvignon Blanc

Neil Ellis

Neil Ellis is een van de grondleggers van de moderne Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en wordt terecht de didacticus van de Zuid-Afrikaanse wijnen genoemd. Hij is een ware pionier in het selecteren van de optimale omstandigheden per druivenras. Hij heeft een reis gemaakt van een baanbrekend begin in de vroege jaren 1980, op zoek naar percelen met interessante wijnstokken om onder zijn eigen naam uitzonderlijke wijnen te maken, tot een gerenommeerd familiebedrijf met een lokale en internationale reputatie voor uitzonderlijke elegantie en kwaliteit. Vandaag gaat de reis van Neil Ellis Wines niet alleen meer over Neil Ellis. Na 40 jaar wijn maken, is de volgende fase van de reis begonnen met de zoon van Neil, Warren, die inmiddels de verantwoordelijkheden deelt als wijnmaker en wijnbouwer. Daarnaast leidt Charles, de jongste zoon van Neil, het financiële team terwijl zijn dochter Margot de rol van brand manager vervult. Een familiebedrijf om trots op te zijn. 

Neil Ellis zijn Sauvignon Blancs alleen al behoren tot de absolute wereldtop. Kracht en finesse gaan altijd gepaard in zijn wijnen, die op een gastronomische tafel heel goed tot hun recht komen. De winery is gelegen op een prachtige plek op de grens tussen Stellenbosch en Franschhoek. Hier zijn ze volledig zelfvoorzienend waardoor er maximale controle is op de kwaliteit. 

Vanaf het begin heeft Neil Ellis veel aandacht gehad voor het milieu. De wijnmakerij die in 2010 werd gebouwd is opgetrokken uit zeer dikke en zware geramde aarden muren. Hierin is plaats voor het moderne proeflokaal, de vinotéque, administratiekantoren en productiefaciliteiten. Hun visie is om onderscheidende, verfijnde wijnen te maken die uitdrukking geven aan hun terroir en behoren tot de beste van Zuid-Afrika. Een van de kenmerken van het porfolio is de consistentie: Geen wijn die we niet graag in onze kelder zou willen hebben.

Website: Neil Ellis

Bekijk Neil Ellis

Neil Ellis Stellenbosch Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Stevige Cabernet Sauvignon uit wijnwalhalla Stellenbosch. Het team van Neil Ellis  laat zich hier van zijn beste kant zien. Gerijpt in 25% nieuwe Franse eikenhouten vaten en de rest in 2e, 3e en 4e jaars vaten. In de blend maken een ietsie-pietsie Petit Verdot en nog minder Malbec het geheel tot een wijn die gebouwd is om nu of over enkele jaren te drinken. Hij heeft gedurfde en vlezige fruittonen van bramen, donkere pruimen en weelderige kersen springen uit het glas.  Extra complexiteit komt in de vorm van cederhout, grafiet en een kruidige rand van brandnetel. Medium tot full-bodied, de wijn heeft een evenwichtige structuur met een stevige grip die nog jong is.

Spijs & moment

De wijn mag gerust een uurtje in de karaf voordat die gedronken gaat worden. Zet daar dan wel een serieuze Tomahawk steak bij. Voor de vegetariër aan tafel kan hier een Chili sin carne voor een hele fijne beleving zorgen.

Korte omschrijving

Stellenbosch Classic Cabernet Sauvignon, Diep donker bosfruit, kersen, ceder. Doet wat hij moet doen: Probleemloos genieten.

Product specificaties

Artikelnummer 31127
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16002462000469
EAN fles 6002462000462