Nicolas Potel Côte de Nuits-Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Auxey-Duresses 1er Cru Climat du Val

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Website Maison Nicolas Potel

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Côte de Nuits-Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het marmer van Comblanchien wat in het zuidelijke gedeelte van deze appellatie gedolven wordt is prachtig wit maar deze Côte de Nuits Villages is toch duidelijk rood. Deze rode wijnen zijn de directe afstammelingen van die 18e-eeuwse bourgognes en beschreven als "vol vuur, verheffend en licht, bijna allemaal geniaal" door de Abbé Claude Arnoux die in 1723 het eerste boek publiceerde dat gewijd was aan de wijnen van Bourgondië.  Of dat nog steeds zo is, is aan u! Als we proeven is de wijn in ieder geval karmozijnrood van kleur. De neus is goed ontwikkeld, met overheersende aroma's van rode bessen en aardbei. In de mond is het een volle wijn met weer dat lekkere rode fruit. Een zachte tanninestructuur en een lange afdronk.

Spijs & moment

Deze wijn kan nu gedronken worden of in de kelder worden gelegd voor de komende drie tot vijf jaar. Ideaal met gebraden gevogelte, vooral kalkoen en eend, gegrild of geroosterd rood kalfsvlees. Gerijpt na een paar jaren ideaal voor bij de Boeuf Bourguignonne

Korte omschrijving

“Vol vuur, verheffend en licht!”(Abbé Arnoux 1723), lange afdronk. Voor bij het gevogelte.

Product specificaties

Artikelnummer 10314
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Côtes de Nuits Villages
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03477603301471
EAN fles 3477600301474