Nicolas Potel Mâcon-Villages

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Volnay 1er Cru Les Robardelles

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Website Maison Nicolas Potel

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Mâcon-Villages

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In dit deel van Zuid-Bourgondië bezetten de oude wijnstokken voor deze Mâcon-Villages een druk landschap van kleine heuvels en valleien die eruitzien alsof ze met een aquarelpenseel zijn geschilderd. Vroeger misschien het witte equivalent van makkelijke Beaujolais maar o.a. Maison Nicolas Potel ziet nu het ware potentieel van dit gebied. Lagere opbrengsten, wat houtrijping en meer complexiteit zorgen voor een grote slag voor wat betreft de kwaliteit. De wijn is dientengevolge ook een plaatje! Een frisse neus met tonen van kamperfoelie, groene varen, verse amandelen en honingaroma's komt je direct tegemoet. Ook citrus in de mond samen met wat venkel en kweepeer. Een goede concentratie, ondersteund door voldoende zuurgraad om de houdbaarheid te garanderen.

Spijs & moment

Uitstekend voor op een mooie zomerdag. Alternatief voor rood bij een barbecue met een gegrild Iberico varkenskarbonaadje of een klassieke Boudin Blanc. Het lekkerst jong gedronken maar kan 3-4 jaar bewaard worden.

Korte omschrijving

Witte Bourgogne die zijn afkomst zeker waarmaakt. Fris, kamperfoelie, groene amandelen, venkel. Niet te koud serveren, maar op keldertemperatuur van 13 graden.

Product specificaties

Artikelnummer 10292
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Mâcon-Villages
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 14 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03477603302324
EAN fles 3477600302327