Nicolas Potel Savigny-les-Beaune

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nicolas Potel Savigny-les-Beaune

Maison Nicolas Potel

Maison Nicolas Potel is eind jaren '90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting.  Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen. 

Website Maison Nicolas Potel

Bekijk Maison Nicolas Potel

Nicolas Potel Savigny-les-Beaune

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De uitstekende 233 ha wijngaarden zijn de laatste jaren wat teruggevallen in bekendheid, liggen een beetje onder de radar, en ze geven daardoor weer een prima prijsbeeld. Buitenkansje dus! Het gerenommeerde Maison Nicolas Potel maakt een prachtig Pinot Noir uit deze commune. Kleine rijpe rode en zwarte bessen komen direct naar voren met wat tonen van wild en musk op de achtergrond. Goed geconcentreerd met genereuze aanzet. Fijne structuur met zijdeachtige tannines. Beetje Chambolle- Musigny stijl.


Spijs & moment

Altijd even een tikje koeler serveren, zo 14-16 graden. Heerlijk bij kwartel of kip aan het spit. Klassiek natuurlijk bij “Oeufs en Meurette”.

Korte omschrijving

Prachtige Savigny, intens en elegant. Zijdeachtige structuur met knapperig rood fruit. Absoluut gastronomisch inzetbaar.

Product specificaties

Artikelnummer 10316
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Savigny les Beaune
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 34776033000597
EAN fles 3477600300590