Radacini Métier brut

Wit | Moldavië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Radacini Vintage Merlot

Radacini

Radacini in een vooraanstaande producent in Moldavië. Zij produceren moderne wijnen met veel fruit en karakter.

De historie van wijnbouw in Moldavië gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het zijn vervolgens de Moldavische heersers die nieuwe druivenrassen introduceren en via het Russische rijk komt de Moldavische wijnbouw verder tot ontwikkeling. Daar waar de wijnen vroeger als een trofee werden ingezet ter beloning van de krijgsheren op het slagveld zijn het vandaag de dag modern gemaakte wijnen van internationale druivenrassen. Deze wijnen, waarvan de wijngaarden zich bevinden in het midden en zuiden van Moldavië, kenmerken zich door een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.


Website Radacini

Bekijk Radacini

Radacini Métier brut

Wit | Moldavië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Métier is de naam van de, net wat betere, lijn van wijnproducent Radacini. Ze beheersen het vak uitstekend. Gemaakt volgens de Méthode Traditionnelle van Chardonnay, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc. Hierdoor verkreeg de wijn een verfijnde complexiteit met een hele mooi fijne mousse. Hij is elegant, fris, en met delicate neus met aroma's van groene appeltjes, kruisbes en citrus. Een uitstekende bubbel met een prachtig prijsje. Hier moet je eigenlijk altijd een fles koud van hebben staan om het leven te kunnen vieren.  

Spijs en moment

Ideaal om mee thuis te komen, hier krijg je gelijk weer energie van na een dag hard werken. Tevens heel veelzijdig als begeleider van eten, goed te combineren met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder gegrilde visjes, Gegrilde kipfilet met een citroen en oregano marinade alsook  zachte witschimmelkaasjes zoals Chaource of St Felicien.

Korte omschrijving

Moldavische Methode Traditionelle. Granny smith, kruisbes en citrus. Mooie fijne mousse. Hier krijg je weer energie van!

Product specificaties

Artikelnummer 25531
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Moldavië
Streek Codru
Appellatie Codru
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12
EAN doos 14840267008714
EAN fles 4840267008717