Radacini Métier brut rosé

Rose | Moldavië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Radacini Vintage Cabernet Sauvignon/Merlot

Radacini

Radacini in een vooraanstaande producent in Moldavië. Zij produceren moderne wijnen met veel fruit en karakter.

De historie van wijnbouw in Moldavië gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het zijn vervolgens de Moldavische heersers die nieuwe druivenrassen introduceren en via het Russische rijk komt de Moldavische wijnbouw verder tot ontwikkeling. Daar waar de wijnen vroeger als een trofee werden ingezet ter beloning van de krijgsheren op het slagveld zijn het vandaag de dag modern gemaakte wijnen van internationale druivenrassen. Deze wijnen, waarvan de wijngaarden zich bevinden in het midden en zuiden van Moldavië, kenmerken zich door een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.


Website Radacini

Bekijk Radacini

Radacini Métier brut rosé

Rose | Moldavië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Door eventjes de roze schilletjes van de Pinot Grigio mee te laten trekken verkrijgt deze Methode Traditionelle uit Moldavië zijn roze kleur. Daarna nog geblend met 45 procent Sauvignon Blanc voor nog wat meer frisheid en aroma's. Minimaal  9 maanden gerijpt op zijn gistcellen. Een echte volwassen rosé bubbel. Ze kunnen het ook dus prima daar in het verre Moldavie.  Delicaat, fruitig met tonen van rode aalbessen, citrus, vergezeld met een beetje verfrissende menthol op het eind. Goed gestructureerd mondgevoel, fijn strak ook op het eind.

Spijs & moment

Ideaal als aperitief, maar ook heel veelzijdig als begeleider van eten, goed te combineren met een verscheidenheid aan gerechten:  garnalencocktail, eendenborst salade met frambozendressing.  Gaat zelfs goed met dessert, vooral witte chocolademousse met frambozen. Ook top bij een Bruiloftstaart!

Korte omschrijving

Mousserend rosé van Pinot Grigio en Sauvignon Blanc. Moldavië, onbekend, maar zeker "worth a try”.

Product specificaties

Artikelnummer 25530
Kleur Rose
Type Mousserend
Druivenras Pinot Grigio
Land Moldavië
Streek Codru
Appellatie Codru
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Pinot Grigio en Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12
EAN doos 14840267008721
EAN fles 4840267008724