Radacini Sparkling Blanc de Cabernet

Wit | Moldavië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Radacini Métier brut rosé

Radacini

Radacini in een vooraanstaande producent in Moldavië. Zij produceren moderne wijnen met veel fruit en karakter.

De historie van wijnbouw in Moldavië gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het zijn vervolgens de Moldavische heersers die nieuwe druivenrassen introduceren en via het Russische rijk komt de Moldavische wijnbouw verder tot ontwikkeling. Daar waar de wijnen vroeger als een trofee werden ingezet ter beloning van de krijgsheren op het slagveld zijn het vandaag de dag modern gemaakte wijnen van internationale druivenrassen. Deze wijnen, waarvan de wijngaarden zich bevinden in het midden en zuiden van Moldavië, kenmerken zich door een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.


Website Radacini

Bekijk Radacini

Radacini Sparkling Blanc de Cabernet

Wit | Moldavië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wanneer u denkt alle wijnlanden wel een keertje in het glas te hebben gehad, dan hebben nog altijd Radancini uit Moldavïe. Gelegen op dezelfde breedtegraad als de Bordeaux en ook nog eens Cabernet Sauvignon in de wijngaard. Wat ze hier dan wel anders doen is er een zéér smakelijk witte mousserende wijn van maken. Helder geel met groenachtige kleuraccenten, deze sprankelende geur brengt frisse citrus en elegante aroma's van wit fruit naar voren.  Fijne bubbels strelen het gehemelte, terwijl de zuivere aroma's van perziken de wijn een aangename afdronk geven.

Spijs en moment

Natuurlijk gewoon al zeer feestelijk maar ook ideaal om lekkere mimosa's mee te maken. Gaat prima ook al aperitief om de smaakpapillen even los te maken. Fijn bij lichte anti pasti gerechtjes als garnaaltjes van de grill , of een salade caprese.

Korte omschrijving

Moldavisch mousserend van Cabernet Sauvignon sap. frisse citrus, wit fruit. Fijne bubbels strelen het gehemelte.

Product specificaties

Artikelnummer 25529
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Moldavië
Streek Codru
Appellatie Codru
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 14840267008677
EAN fles 4840267008670