Radacini Vintage Cabernet Sauvignon/Merlot

Rood | Moldavië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Radacini Fiori Fetească Neagră

Radacini

Radacini in een vooraanstaande producent in Moldavië. Zij produceren moderne wijnen met veel fruit en karakter.

De historie van wijnbouw in Moldavië gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het zijn vervolgens de Moldavische heersers die nieuwe druivenrassen introduceren en via het Russische rijk komt de Moldavische wijnbouw verder tot ontwikkeling. Daar waar de wijnen vroeger als een trofee werden ingezet ter beloning van de krijgsheren op het slagveld zijn het vandaag de dag modern gemaakte wijnen van internationale druivenrassen. Deze wijnen, waarvan de wijngaarden zich bevinden in het midden en zuiden van Moldavië, kenmerken zich door een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.


Website Radacini

Bekijk Radacini

Radacini Vintage Cabernet Sauvignon/Merlot

Rood | Moldavië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Moldavië produceert de meeste wijn per hoofd van de bevolking dan enig ander land. En dat is ook logisch, aangezien wijn al eeuwenlang een intrinsiek onderdeel is van de Moldavische cultuur. Dus de uitspraak “noblesse oblige”  wordt hier hoog gehouden met de Cabernet Sauvignon/ Merlot blend van Radacini Winery. De klassieke cuvée heeft een rood-robijnrode kleur, een complex, elegant boeket van zwarte kersen, aalbessen en bramen die overal aanwezig zijn, vergezeld van licht kruidige tonen en hints van donkere chocolade. De rijkdom van de wijn zorgt voor een lange afdronk. Medium-bodied met ronde tannines. Heerlijk veel wijn voor een mooie prijs. Prijspakker van kwaliteit!

Spijs en moment:
Een soepel glas dus uitstekend om solitair te drinken. Maar kan altijd ook lekker gewoon bij een doordeweeks karbonaadje of een een bordje lokale  “Chiftele cu Piure” .

Korte omschrijving

Cabernet Sauvignon/ Merlot blend uit de historische bakermat van de wijnbouw: Moldavië. Soepel wegdrinkend. Kers, Braam, en pure Chocolade op de achtergrond.

Product specificaties

Artikelnummer 25533
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Moldavië
Streek Codru
Appellatie Codru
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon en Merlot
Alcohol percentage 13
EAN doos 48402670083183
EAN fles 4840267008311