Rotari Blanc de Blancs

Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Mezzacorona

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.


Website Mezzacorona

Bekijk Mezzacorona

Rotari Blanc de Blancs

Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

“Trentino DOC stelt nooit teleur. Het behoort ongetwijfeld tot de drie beste regio's ter wereld voor de productie van mousserende wijn” aldus Tom Stevenson, Master of Wine. En laat deze Rotari Blanc de Blancs Extra Brut daar dan ook vandaan komen. Geproduceerd volgens de strikte regels van de "Metodo Classico". Duidelijke extra brut stijl, beendroog en met elegante, gladde en aanhoudende mousse, lichtgeel van kleur met zeer delicate hints van stro. Het boeket heeft een intense en elegante variëteit tonen van rijp fruit, zoals appels en ananas. Aroma's van versgebakken brood door de lange gistrijping van 48 maanden in de fles complementeren hier de wijn. De smaak is intens, geurig en goed uitgebalanceerd met een droge en minerale stijl.  Lange en aanhoudende afdronk van gedroogd fruit en hazelnoten. Trentino maakt samen met Franciacorta de beste mousserende wijnen van Italië.

Spijs & moment

Deze complexe wijn past goed bij de beste Italiaanse en internationale keuken. Vooral ook bij rauwe en gemarineerde scampi en oesters. Fantastisch bij gegrilde kreeft. Ideaal feestaperitief

Korte omschrijving

Dit is wel “very close to Champagne”. Beendroog, wel met prachtig rijp fruit en complexiteit door lange gistrijping. Heerlijke minerale stijl.

Product specificaties

Artikelnummer 28623
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Italië
Streek Zuid-Tirol
Appellatie Trentino
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8004305011343
EAN fles 8004305010216