Royal Oporto Late Bottled Vintage

Rood | 0.75 L | 2017 | Portugal | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Royal Oporto 10 years old tawny (in doos)

Royal Oporto

Royal Oporto is het hoofdmerk van Real Companhia Velha een bedrijf met een lange geschiedenis (1756) dat altijd streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Op 10 september 1756 werd Real Companhia Velha opgericht door de Koninklijke afgezant van Koning Jose I. Samen met de beste wijnboeren uit de hoger gelegen Douro en “the good men of the city of Oporto” werd Real Companhia Velha belast met de taak van verbetering en behoud van gecultiveerde wijnstokken. Inmiddels ruim 260 zijn de uitgangspunten ongewijzigd, altijd streven naar het produceren van de hoogst mogelijk kwaliteit om daarmee nieuwe geschiedenis te schrijven. De wijnen van Royal Oporto zijn hiervan het levende bewijs.


Website Real Companhia Velha

Bekijk Royal Oporto

Royal Oporto Late Bottled Vintage

Rood | 0.75 L | 2017 | Portugal | Doos 6 stuks

Over de wijn

Prachtige robijnrode port. Intens en complex van geur met gedroogde vijgen, rijpe pruimen en kersen, chocola en specerijen. Deze aroma’s komen terug in de geconcentreerde smaak. Iets stroperig van structuur, medium zoet en met zijdezachte tannines en lengte. 

Spijs & moment
Verslaafd aan chocola? Dan is Late Bottled Vintage Port een topkeuze: van Oostenrijkse chocoladetaart tot chocoladepudding en van gesmolten lavacake tot broodpudding met chocolade en noten. De liefhebber van hartige gerechten kan terecht in een kaaswinkel: kies voor een Portugese Queijo da Serra (milde schapenkaas), Parmezaanse kaas of Stilton.

Past goed bij: chocoladedesserts, diverse kazen

Korte omschrijving

Intrigerende ruby-stijl port, intens, complex en iets stroperig

Overige informatie

Late Bottled Vintage (LBV) is port van één jaargang, de ‘vintage’. Dergelijke ports rijpen 4 tot 6 jaar in houten vaten voordat ze worden gebotteld. Hierdoor wordt de port zachter en zwoeler dan gewone vintage ports. Op het etiket van een LBV staan altijd het oogstjaar en het jaar van de botteling vermeld.

Product specificaties

Artikelnummer 27538
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Beiras
Appellatie Douro
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Nacional en Touriga Franca
Alcohol percentage 20
EAN doos 65601109148104
EAN fles 5601109148102