Serre dei Roveri Gavi

Wit | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Serre dei Roveri Barolo Riserva

San Silvestro

Cantine San Silvestro is een vooruitstrevende winery in Piëmonte. Wij selecteerden bij hen de Serre dei Roveri serie. Een klassieke uitmonstering met een moderne smaak, die speciaal ontwikkeld is voor de horeca en vakhandel. 

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.


Website San Silvestro

Bekijk San Silvestro

Serre dei Roveri Gavi

Wit | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Klassieke witte wijn uit Piemonte, Noord- Italië. Veelzijdig van geur, verrassend van smaak. De wijn doet denken aan zuivel, anijs, venkel, wat vers gemaaid gras en een lichte kruidigheid. Maar ook fris fruit zoals druiven, meloen en Granny Smith appeltjes. Eerst romig, dan fris mineralig en met een klein bittertje in de lange afdronk.

Spijs & moment

Een lekkere zomerwijn. Genieten in de zon met een gekoeld glas Gavi. Wat hapjes erbij… vissig, kruidig, met olijfolie. Ook combineert de wijn opvallend goed met lichtere vegetarische gerechten, zoals rauwkost met een dipsausje.

Past goed bij: gegrilde vis, kruiden, broodje olijfolie, rauwkost

Korte omschrijving

Veelzijdige, verrassende witte wijn uit Piƫmonte, romig en met verfrissende mineraliteit

Product specificaties

Artikelnummer 28456
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Cortese
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Gavi
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 08008156241126
EAN fles 8008156142188