Serre dei Roveri Roero Arneis

Wit | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Serre dei Roveri Barolo Riserva

San Silvestro

Cantine San Silvestro is een vooruitstrevende winery in Piëmonte. Wij selecteerden bij hen de Serre dei Roveri serie. Een klassieke uitmonstering met een moderne smaak, die speciaal ontwikkeld is voor de horeca en vakhandel. 

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.


Website San Silvestro

Bekijk San Silvestro

Serre dei Roveri Roero Arneis

Wit | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Volle, geconcentreerde witte Italiaan die vooral aan bloemen doet denken. Daarnaast in geur en smaak: peren, abrikozen en wat kamille. Ook wat hazelnoot. Met een ronde structuur en een lichte mineraliteit. Delicaat en genereus tegelijk.

Spijs & moment

Op zijn Italiaans schenk je deze Arneis bij spaghetti met knoflook en olijfolie. Of bij een risotto frutti di mare. Grensoverschrijdend past hij ook goed bij Spaanse inktvisringen, een frisse Waldorfsalade of bij een versgebakken visje.

Korte omschrijving

Geconcentreerde Italiaanse witte wijn met peren, abrikozen, kamille en hazelnoten.

Product specificaties

Artikelnummer 28442
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Arneis
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Roero Arneis
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8008156241164
EAN fles 8008156142232