SiSi Yellow Muscat

Wit | 0.75 L | 2022 | Slovenië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant SiSi Yellow Muscat

SiSi

Verleden, heden en toekomst komen samen bij dit Sloveense wijnhuis. Al meer dan honderd jaar is de familie Druzovič actief in wijn. Van het verbouwen van druiven tot het produceren van wijn. Van generatie op generatie. De wijnkelder stamt uit 1896 en de oude wijnpers zelfs uit 1884. Maar naast traditie en geschiedenis heeft de familie juist ook oog voor de toekomst. Vooruitgang en groei. Zo werd in 2003 een nieuwe wijnkelder gebouwd waar 150.000 liter wijn kan worden opgeslagen. De wijngaarden van de familie Druzovič liggen verspreid over vijf hellingen (Mestni vrh Ptuj, Cerkvenjak, Stari vrh, Bolkanovo, Štajerc, Pri križu) en bedekken bijna 13 hectare. Er staan zo’n 60.000 wijnstokken. Genoeg om 100 tot 150 duizend liter wijn te produceren.

Website SiSi

Bekijk SiSi

SiSi Yellow Muscat

Wit | 0.75 L | 2022 | Slovenië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Overduidelijk Muscat. Een droge variant uit Slovenië. Subtiel lichtgeel van kleur. In geur en smaak is van alles te ontdekken: ananas, lychee, en ander tropisch fruit. Maar ook peren, druiven en nog veel meer intens fruit. Expressief en fris tegelijk. Met een zacht mondgevoel. Een jonge wijn met een fijne balans. En een heel subtiele tinteling in de mond. 

Spijs & moment

Dit soort expressief fruitige wijnen drinken geweldig bij lichtere Aziatische gerechten. Al dan niet pittig, fruitig en/of kruidig. Andere opties: zeevruchten, wit vlees, krab. Maar ook voor het eten een glaasje of na het eten bij wat fruitigs. Hou het licht. Past goed bij: oosterse gerechten, vis, schaaldieren, fruit.

 

Korte omschrijving

Droge Sloveense Muscat met veel vrolijk, expressief fruit en een fijne frisheid.

Overige informatie

Yellow Muscat of Moscato Giallo is een van oorsprong Italiaanse druif en lid van de Muscat-familie. De druif staat vooral in Noord-Italië aangeplant, maar je vind hem ook in landen als Kroatië en Slovenië.

Product specificaties

Artikelnummer 25459
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Yellow Muscat
Land Slovenië
Streek Štajerska
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3830043105007
EAN fles 3830043103089