Terres Secrètes Les Préludes Mâcon rouge

Rood | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Terres Secrètes Les Préludes Mâcon rouge

Vignerons Associés

Vignerons Associés is een specialist in de Mâconnais. Door een intensieve samenwerking met de boeren en een moderne winery worden hier wijnen gemaakt van hoog niveau.

Vignerons Associés is in 2007 opgericht door het samengaan van drie coöperaties: die van Prissé, Solgny en Verzé. Hierdoor is dit bedrijf specialist geworden in wijnen uit de Mâconnais, waaronder Mâcon, Mâcon-Verzé, Pouilly Fuissé en Saint Véran. De wijnmakers, die zelf ook uit de regio komen en vaak in de wijnbouw zijn opgegroeid, hebben intensief en regelmatig contact met de aangesloten wijnboeren. Daarnaast is veel geïnvesteerd in een moderne winery. Op deze manier kan dit bedrijf wijnen produceren die niet onder doen voor de grote particuliere bedrijven in de regio. Kroon op de serie is de Terre Incognita lijn.


Website Vignerons Associés

Bekijk Vignerons Associés

Terres Secrètes Les Préludes Mâcon rouge

Rood | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Opvallend kersenrood van kleur. Met een voor mâcon rouge kenmerkende roodfruitige geur: frambozen, kersen en aalbessen. De wijn drinkt soepel, is goed in balans en heeft een elegante, frisse afdronk.

Spijs & moment
Idealiter drink je een dergelijke rode mâcon jong en bij een graad of 14 à 16. Heerlijk bij een lunch of borrel. Hij heeft een op-en-top fruitig karakter, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor bij een andouillette (smaakrijk worstje) of geitenkaas, eveneens uit de Mâcon. Of anders bij een stukje lichter vlees met een rode vruchtensaus.

Past goed bij: worst, geitenkaas, varkensvlees, gevogelte, rode vruchtensaus

Korte omschrijving

Fruitige rode wijn, soepel en fris

Product specificaties

Artikelnummer 12010
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Mâcon
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Gamay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3443201800180
EAN fles 3443208000668